Профспілка працівників охорони здоров'я України

  Оплата праці

  Права працівників



  Преса

  Дайджест

  Приймальня голови молодіжної ради

Детальніше

29.04.2022

«На Львівщині внутрішньо переміщені особи отримують фахову медичну допомогу»

Під час дії воєнного стану особливо важливо підтримувати зв’язок зі своїм сімейним лікарем, адже він може проконсультувати, видати електронний рецепт на «Доступні ліки» чи інсулін та створити електронне направлення.  Для того аби скористатись послугами сімейного лікаря, терапевта або педіатра переселеним особам не потрібно укладати нову декларацію з сімейним лікарем.

Наголошують у департаменті охорони здоров’я Львівської ОВА.

«Надання медичної допомоги проводиться за місцем реєстрації внутрішньо переміщеної особи, тобто закладом охорони здоров’я. Під час воєнних дій лікарі первинної медичної допомоги ведуть облік переміщених пацієнтів за спеціально визначеною формою», - розповів керівник департаменту Орест Чемерис.

Особи, які вимушено покинули свої домівки та переїхали у іншу область, можуть отримати динамічне спостереження за станом здоров'я, діагностику та лікування захворювань, консультації щодо здорового способу життя, базові тести та аналізи, направлення до лікарів вузької спеціалізації чи  на обстеження, паліативну допомогу, рецепти на «Доступні ліки», а також інсулін, якщо це повторний рецепт та пройти щеплення відповідно до календаря вакцинації. 

Аптеки Львівської області, які відпускають «Доступні ліки» за договором з НСЗУ приймають і паперові, і електронні рецепти та видають призначений інсулін за наявності. Список аптек, де є інсулін доступний за посиланням, він постійно оновлюється. Якщо виникають додаткові питання можна звертатись на «гарячу лінію» НСЗУ – 16-77, щодня з 9:00 до 18:00 год.

За словами експертки департаменту охорони здоров’я з епідеміології та вакцинопрофілактики Наталії Іванченко з 24 до 30 квітня в Україні триває Всесвітній тиждень вакцинації.

«Інфекційним хворобам можна протистояти, якщо боротися. На війні для боротьби потрібна зброя, а для боротьби з інфекційними хворобами потрібна вакцина. Після вакцинації, організм готується до захисту від цієї хвороби шляхом формування спеціальних антитіл, тобто формує імунітет до цього захворювання. Україна гарантує захист від 11 інфекцій: кашлюк, дифтерія, правець, поліомієліт, гемофільна інфекція, туберкульоз, вірусний гепатит В, кір, краснуха, епідемічний паротит, коронавірус. Кількість необхідних доз вакцини і вік, коли треба вакцинуватись регламентує Календар профілактичних щеплень. В період війни ми повинні бути сильними і здоровими», - зазначила вона.

Як додав Орест Чемерис на сьогодні від інфекційних хвороб  провакцинували вже 2 тисячі внутрішньо переміщених осіб.

«Департамент охорони здоров’я спільно з командою фахівців центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України проводять медичні огляди людей, які вимушено покинули свої домівки через війну. З метою захисту їх здоров’я ми проводимо щеплення та надаємо усю необхідну медичну допомогу. Відтак, в області вже дві тисячі внутрішньо переміщених осіб було провакциновано від інфекційних хвороб», - зазначив Орест Чемерис. 



Актуально

Реформи охорони здоров’я України....

Приймальня

Новини

20.04.24
В І Т А Є М О з обранням!
15.04.24
ДО ПИТАННЯ УКРАЇНСТВА ПРОФСПІЛОК
усі новини

Календар подій

Попередні April - 2022 Наступні
 Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 010203
04
05
0607080910
111213
14
151617
18
19
2021222324
25
26
27
28
29
30 

Фотодокументи