Профспілка працівників охорони здоров'я України

  Оплата праці

  Права працівників



  Преса

  Дайджест

  Приймальня голови молодіжної ради

Детальніше

18.03.2022

Звернення Президії Львівської обласної організації профспілки працівників охорони здоров’я України

 

 

Шановні колеги !

Дорога медична громадо!

24 лютого російська федерація підло, підступно та широкомасштабно напала на нашу державу. Загарбницькі війська знищують не лише військові об'єкти, вони цинічно руйнують наші міста і села, розстрілюють цивільне населення, волонтерів, жінок, дітей і наших колег-медиків.

Медичні працівники України цілодобово без відпочинку рятують поранених, подекуди в умовах обмеженого доступу до необхідних медикаментів, медичного обладнання і навіть електроенергії та води. Стараються робити над можливе навіть в полоні під дулами автоматів, надають медичну допомогу захисникам та цивільному населенню.

Рашистам невідомі принципи гуманності - вони зруйнували пологовий будинок в Маріуполі, скинули бомби на київську дитячу лікарню «Охматдит» та психіатричний диспансер, вбили священників, які доставляли інсулін потребуючим, розстріляли автомобілі Червоного Хреста.

За офіційним повідомленням міністра охорони здоров'я України Віктора Ляшка, станом на 15 березня - загарбники знищили 7 лікарень, які не підлягають відбудові, 104 медичних заклади пошкоджено, виведено з ладу 34 медичних автомобілі, 6 медпрацівників вбито, 13 поранено.

Медичні працівники, які перебувають у зонах бойових дій, знаходяться у величезній небезпеці, але добами не залишають своїх робочих місць і продовжують виконувати свій професійний обов'язок.

Ось ще один красномовний приклад: російські нелюди взяли у заручники персонал та пацієнтів обласної лікарні інтенсивного лікування у Маріуполі.

Як повідомив голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко, одному з працівників пощастило вийти на зв'язок і він розповів що: «З лікарні неможливо вийти. Сильно стріляють. Сидимо в підвалі. Машини до лікарні не можуть проїхати вже дві доби. Навколо горять багатоповерхівки... До нашої лікарні росіяни нагнали 400 осіб з сусідніх будинків. Вийти не можна».

Та лікарі і в цих надскладних, нелюдських умовах продовжують надавати необхідну медичну допомогу усім потребуючим.

Президія Львівської обласної організації профспілки працівників охорони здоров'я України звертається зі словами щирої вдячності Героям у білих халатах, які рятують життя українців і висловлює щирі співчуття сім'ям загиблих медиків. Ваш подвиг невмирущий і завжди житиме у пам'яті українського народу.

Ми звергаємось з проханням до усіх приватних медичних структур (клініки, діагностичні лабораторії, фармацевтичні підприємства та аптеки), під час воєнного стану максимально знизити розцінки на ватні послуги, а в критичних випадках надавати допомогу безкоштовно. Бо немає нічого ціннішого за життя людини.


Ми звертаємось до Міністерства охорони здоров'я України з проханням надати додаткові виплати окремій категорії працюючих (молодший медичний персонал, працівники без медичної освіти, допоміжний персонал), щоб вони могли забезпечити найнеобхіднішим себе і свої сім'ї.

Ми звертаємось до Всесвітньої Організації Охорони Здоров'я, до Міжнародного руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця та інших міжнародних спільнот охорони здоров'я - допоможіть нашим медичним працівникам рятувати життя українців. Забезпечення медичними препаратами, автомобілями, засобами захисту та волонтерська робота станс великим вкладенням в перемогу України. Переконані, такі кроки суттєво укріплять обороноздатність України , укріпить бойовий дух воїнів та цивільного населення, завжди є проявом людяності, цивілізованості та гуманності.

Медична спільнота Львівщини, як складова частина галузі охорони здоров’я України докладає максимум зусиль у вирішенні медичної допомоги громадянам в умовах воєнного стану.

Шана і слава українським лікарям, медичним сестрам та всім медичним працівникам!

Шана і слава нашим закордонним колегам, які за покликом душі і серця, у ці суворі дні випробувань, приїхали в Україну і рятують життя людей. Ваша допомога безцінна.

Разом врятуємо світ від рашистської чуми та допоможемо Україні вибороти перемогу!



Слава Україні!

 

За дорученням Президії

Голова Львівської обласної організації профспілки

працівників охорони здоров"я України                                         Юрій Білий                       

 

 

 

 

 

 



Актуально

Реформи охорони здоров’я України....

Приймальня

Новини

15.04.24
Звернення ФПУ до КМУ
15.04.24
Задля перемоги
усі новини

Календар подій

Попередні March - 2022 Наступні
 Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 
01
02
03
04
0506
07
08
09
10
11
1213
14
15
16
17
18
1920
21
222324252627
282930
31
 

Фотодокументи