Профспілка працівників охорони здоров'я України

  Оплата праці

  Права працівників



  Преса

  Дайджест

  Приймальня голови молодіжної ради

Детальніше

17.03.2022

Символ єдиної України: лікар розповів, як у Дніпрі борються за життя львів'янина пораненого під Херсоном

Головний лікар Дніпропетровської обласної клінічної лікарня ім. І.І. Мечникова Сергій Риженко у Фейсбуці розповів, як лікарі рятують життя пораненому мешканцю Львова.

"Віталій жив у Львові, навчався у залізничному технікумі, працював на залізниці. Зазнав важкого мінно-вибухового поранення під Херсоном. Доставлений у лікарню Мечникова у стані коми, із втратою майже всіх життєвих функцій.Відчай у очах медиків, які привезли його. Дві доби стабілізації стану у реанімації Мечникова", - сказано у повідомленні.

Лікар Андрій Сірко під мікроскопом Carl Zeiss сьогодні вночі зі своїми колегами виконав найскладнішу 2801 операцію.

"Апарат жодного разу не підвів. Сотні врятованих життів за допомогою цього надійного інструменту. Він як старий кінь, який не псує борозни. У 2014 році компанія "АТБ" передала його лікарні Мечникова, коли був великий потік поранених з Іловайська.

Щоб зберегти мозок і судини, з голови Віталія Андрій Сірко дістав більше 10 великих і малих осколків і фрагменти кістки черепа, які залетіли в лобову область. Усі медики Мечникова переживають за майбутнє Віталія – він є символом єдиної України. Кожен хоче біля нього створити атмосферу блаженства заради одужання", - сказано у повідомленні.

Як зазначив Сергій Риженко, операційні в лікарні працюють цілодобово. Сьогодні всім необхідно вижити, і роль лікаря - першочергова

 

 

 

 

 

Від початку війни заклади охорони здоров’я Львівщини надають медичну допомогу всім внутрішньо переміщеним особам, які через російське вторгнення змушені були покинути свої домівки. Зокрема, отримати необхідну медичну допомогу можуть і майбутні матері.

Так, від початку воєнних дій, 24 лютого, у медичних закладах обласного підпорядкування внутрішньо переміщені жінки народили 48 дітей. З них 32 дитини з’явилися на світ у Львівському обласному клінічному перинатальному центрі і 16 – у Львівській обласній клінічній лікарні.

«Всі пацієнтки перебувають у комфортних умовах, а головне – у безпеці», - повідомили у департаменті охорони здоров’я Львівської обласної військової адміністрації.

Про те, що потрібно на пологи для жінки та новонародженої дитини,розповіли у Львівському обласному клінічному перинатальному центрі.

Окрім цього, сьогодні у Дрогобицькому пологовому будинку породілля з Київщини народила дівчинку. До цього жінка перебувала в обласному соціальному центрі матері та дитини. Як зауважили лікарі, стан матері та немовляти задовільний.

 



Актуально

Реформи охорони здоров’я України....

Приймальня

Новини

20.04.24
В І Т А Є М О з обранням!
15.04.24
ДО ПИТАННЯ УКРАЇНСТВА ПРОФСПІЛОК
усі новини

Календар подій

Попередні March - 2022 Наступні
 Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 
01
02
03
04
0506
07
08
09
10
11
1213
14
15
16
17
18
1920
21
222324252627
282930
31
 

Фотодокументи