Профспілка працівників охорони здоров'я України

  Оплата праці

  Права працівників



  Преса

  Дайджест

  Приймальня голови молодіжної ради

Детальніше

14.03.2022

Інформація щодо здійснення обліку робочого часу працівників закладів охорони здоров'я під час дії воєнного стану

Як оформлювати мобілізованих

За працівниками, призваними на строкову військову службу, військову службу за призовом осіб офіцерського складу, військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період або прийнятими на військову службу за контрактом, у тому числі шляхом укладення нового контракту на проходження військової служби, під час дії особливого періоду на строк до його закінчення або до дня фактичного звільнення зберігаються місце роботи, посада і середній заробіток на підприємстві, в установі, організації, незалежно від підпорядкування та форми власності, у яких вони працювали на час призову.

По підприємству видається наказ про увільнення працівника від роботи на час проходження ним служби із збереженням середнього заробітку

Як оформлювати добровольців територіальної оборони

Відповідно до частини третьої статті 9 Закону України „Про основи національного спротиву” до складу добровольчих формувань територіальних громад зараховуються громадяни України, які відповідають вимогам, встановленим Положенням про добровольчі формування територіальних громад, пройшли медичний, професійний та психологічний відбір і підписали контракт добровольця територіальної оборони.

За працівниками, які уклали контракт добровольця територіальної оборони, зберігається місце роботи, посада і середній заробіток. Підставою є підписаний контракт.

Як оформити невихід на роботу працівників у воєнний час

Якщо відсутня можливості оформити дистанційну або надомну роботу, можна оформити відпустки, в тому числі без збереження заробітної плати, або відсутність з інших підстав.

Працівники, які не виходять на роботу внаслідок ведення воєнних дій та пов'язаних з ними обставин, не можуть бути звільнені за пунктом 4 частини першої статті 40 Кодексу законів про працю України за підставою „прогул”.

Що робити з працівниками у випадку, якщо підприємство не може функціонувати або якщо неможлива робота частини структурних підрозділів

Оголошення простою. Простій оформлюється наказом.

Детальніше відповіді стосовно проблемних питань щодо застосування законодавства про працю та оформлення трудових відносин у під час дії воєнного стану можна отримати з роз'яснень Міністерства економіки України за посиланням https://www.kmu.gov.ua/news/minekonomiki-informaciya-shchodo- sferi-trudovih-vidnosin-v-umovah-voyennogo-stanu.

 



Актуально

Реформи охорони здоров’я України....

Приймальня

Новини

15.04.24
Звернення ФПУ до КМУ
15.04.24
Задля перемоги
усі новини

Календар подій

Попередні March - 2022 Наступні
 Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 
01
02
03
04
0506
07
08
09
10
11
1213
14
15
16
17
18
1920
21
222324252627
282930
31
 

Фотодокументи