Профспілка працівників охорони здоров'я України

  Оплата праці

  Права працівників



  Преса

  Дайджест

  Приймальня голови молодіжної ради

Детальніше

22.02.2022

СПО ОБ’ЄДНАНЬ ПРОФСПІЛОК – ПРЕДСТАВНИЦТВО В УРЯДІ, УРЯДОВИХ ТА ПАРЛАМЕНТСЬКИХ КОМІТЕТАХ (14 - 18 ЛЮТОГО 2022 РОКУ)

16 лютого 2022 року відбулося засідання Кабінету Міністрів України (у режимі відеоконференції), в якому взяв участь Голова СПО об’єднань профспілок, Голова ФПУ Осовий Г.В.


Було розглянуто 26 проектів нормативно-правових актів, 10 з яких опрацьовано в рамках СПО об’єднань профспілок.

Найбільш важливі:

·       проект постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження бюджету Фонду соціального страхування України на 2022 рік», який СПО об’єднань профспілок погоджено;

·       проект постанови Кабінету Міністрів України «Деякі питання провадження господарської діяльності з медичної практики», який підтримано Профспілкою працівників охорони здоров’я України;

·       проект постанови Кабінету Міністрів України «Про індексацію пенсій та заходи щодо підвищення рівня соціального захисту найбільш вразливих верств населення у 2022 році», до якого СПО об’єднань профспілок було надано зауваження і які враховані Мінсоцполітики;

·   проект розпорядження Кабінету Міністрів України «Про затвердження фінансового плану державного підприємства «Антонов» на 2022 рік».

Профспілкою працівників авіабудування та машинобудування України опрацьовано та погоджено цей проект.

 

16 лютого 2022 року - засідання Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів (у режимі відеоконференції), в якому взяв участь перший заступник Голови СПО об’єднань профспілок, заступник Голови ФПУ Шубін О.О.

Було розглянуто 19 законопроектів та інші питання, зокрема:

·       «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пільг з оплати проїзду та деяких інших пільг (р. № 5651).

СПО об’єднань профспілок не погоджує законопроект виходячи з того, що надання органам місцевого самоврядування повноважень самостійно визначати порядок надання пільг з оплати проїзду всіма видами міського, приміського та міжміського транспорту та їх розміри у формі грошової компенсації може призвести до юридичної невизначеності при застосуванні вказаних норм та негативно позначитись на соціальному захисті пільгових категорій громадян.

Законопроект наразі знаходиться на доопрацюванні.

·   «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження дозвільних процедур та контролю у сфері надання соціальних послуг (р.№ 6419);

Зазначений законопроект СПО об’єднань профспілок підтримано як такий, що спрямований на покращення якості надання соціальних послуг та ефективності роботи системи надання соціальних послуг. Водночас запропоновано його доопрацювати з врахуванням зауважень Профспілки працівників соціальної сфери України, зокрема щодо встановлення працівникам надавачів соціальних послуг найнижчої кваліфікації посадового окладу у розмірі мінімальної заробітної плати, надання права на отримання допомоги на оздоровлення, матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань, доплат та надбавок за особливі умови праці та вислугу років тощо.

·   «Про внесення змін до Закону України "Про соціальний захист дітей війни" щодо забезпечення соціального захисту дітей війни (р.№ 5841);

·   «Про внесення змін до Закону України "Про соціальний захист дітей війни" щодо підвищення рівня пенсійного забезпечення, а також відновлення (збільшення) існуючих раніше пільг (р.№ 6040-1)

Зазначені законопроекти СПО об’єднань профспілок підтримані.

_______________________

15 лютого 2022 року  засідання Урядового комітету з питань економічної, фінансової політики, паливно-енергетичного комплексу, стратегічних галузей промисловості, розвитку громад і територій та інфраструктури (у форматі відеоконференції). Прийняв участь – Жугаєвич Я.В., голова Профспілки працівників авіабудування та машинобудування України.

На розгляд внесено проекти актів законодавства, які опрацьовано профспілковою стороною, зокрема:

·   проект постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 7 лютого 2018р. № 65», яким затверджено нову редакцію Статуту Експортно-кредитного агентства. У СПО об’єднань профспілок пропозицій до зазначеного проекту не було;

·  проект розпорядження Кабінету Міністрів України «Про затвердження фінансового плану державного підприємства «Антонов» на 2022 рік».

Профспілкою працівників авіабудування та машинобудування України проект розпорядження підтримано.

________________________

17 лютого 2022 року  засідання Урядового комітету з питань цифрової трансформації, освіти, науки та інновацій, охорони здоров’я, правової політики, захисту довкілля та природних ресурсів  (у форматі відеоконференції). Прийняла участь – Ровчак Л.В., керівник департаменту профспілкового руху та зв’язків з громадськими організаціями апарату ФПУ.

На розгляд внесено проектів актів законодавства, 2 з яких опрацьовано профспілковою стороною, зокрема:

·   проект постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 2015 р. № 835 «Про затвердження Положення про набори даних, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних»;

·   проект постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України у сфері освіти».

До зазначених проектів постанов зауважень у профспілок не було.

 

Секретаріат СПО об’єднань профспілок 



Актуально

Реформи охорони здоров’я України....

Приймальня

Новини

29.03.24
Новий Порядок призначення, перерахування та здійснення страхових виплат
14.03.24
Модернізація медичної освіти та медичної науки в Україні: відбувся «Інформаційний день»
усі новини

Календар подій

Попередні February - 2022 Наступні
 Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 0102
03
04
0506
07
0809
10
11
1213
14
15
16
17
18
1920
21
22
23
24
25
2627
28 

Фотодокументи