Профспілка працівників охорони здоров'я України

  Оплата праці

  Права працівників



  Преса

  Дайджест

  Приймальня голови молодіжної ради

Детальніше

14.02.2022

Офіс Президента: «Держава підтримає заклади охорони здоров'я, які з об’єктивних причин неспроможні платити підвищені зарплати медпрацівн

Держава надасть підтримку закладам охорони здоров'я, які з об’єктивних причин неспроможні реалізувати ініціативу Президента про підвищення заробітної плати медпрацівникам з коштів Програми медичних гарантій.

 

Про це повідомив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко

       

«Дякую всім лікарям та медичним працівникам, які повідомили про проблеми із виплатою підвищеної заробітної плати. З’ясовуємо ситуацію по кожному зверненню.

У 2022 році бюджет Програми медичних гарантій збільшився на 34 млрд грн і складає понад 157 млрд грн. Це означає, що медичні заклади отримають суми більші ніж у 2021 році. Логічне запитання, якщо все так добре, чому скаржаться люди, а лікарні не спроможні виплатити нову заробітну плату»,- зазначив він.

За словами Кирила Тимошенка, держава надасть підтримку закладам охорони здоров'я, які з об’єктивних причин неспроможні реалізувати ініціативу Президента про підвищення заробітної плати медпрацівникам з коштів Програми медичних гарантій.

«Ці медзаклади отримають фінансування за окремим пакетом від Національної служби здоров’я. Таке фінансування видаватиметься спочатку на півроку, кошти для цього вже закладені до програми медичних гарантій. Цей час має піти на вирішення операційних проблем та оптимізації процесів управління в лікарні. Наголошую, менеджмент процесів в медзакладі, а не звільнення чи переведення людей на неповний робочий день. Для кожного керівника медичної установи забезпечення гідної заробітної плати лікарям та медсестрам є пріоритетом»,- підкреслив заступник керівника Офісу Президента.

Медзаклад, який декларує потребу в державній допомозі, буде верифікуватись МОЗ.

«Щоб було чітке розуміння, куди були витрачені кошти і чому їх не вистачило на забезпечення гідної заробітної плати. Є різні приклади «господарювання» і відповідальності керівників закладів. Тому Держаудитслужба перевірятиме кожну медичну установу, яка у своїх звітах демонструватиме неспроможність виплатити нову заробітну плату», - пояснив Кирило Тимошенко.

Вже розпочались і триватимуть перевірки за фактами примусового переведення медиків на неповну ставку. Щодо керівників, які вирішать таким чином «зекономити» бюджет лікарні, будемо ініціювати кадрові рішення.

«Питання оплати праці медсестер в школах зараз аналізується, впродовж місяця буде рішення, яким чином її збільшити. Зрозуміло, що їх навантаження менше ніж в лікарнях, але це важлива і відповідальна робота, яка має гідно оплачуватись»,- підсумував заступник керівника Офісу Президента. 



Актуально

Реформи охорони здоров’я України....

Приймальня

Новини

29.03.24
Новий Порядок призначення, перерахування та здійснення страхових виплат
14.03.24
Модернізація медичної освіти та медичної науки в Україні: відбувся «Інформаційний день»
усі новини

Календар подій

Попередні February - 2022 Наступні
 Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 0102
03
04
0506
07
0809
10
11
1213
14
15
16
17
18
1920
21
22
23
24
25
2627
28 

Фотодокументи