Профспілка працівників охорони здоров'я України

  Оплата праці

  Права працівників



  Преса

  Дайджест

  Приймальня голови молодіжної ради

Детальніше

10.02.2022

Звіт про виконання

Постійна депутатська комісія Львівської обласної ради з питань охорони здоров’я та материнства затвердила звіт про виконання Комплексної програми підтримки галузі охорони здоров’я Львівської області за 2021 рік.


На фінансування програми у минулому році з обласного бюджету виділили майже 828,9 млн грн, а заходи програми виконали на 99%.

«Дякую депутатам Львівської облради за те, що оперативно реагували на наші пропозиції і на внесення змін до програми, за чітку і злагоджену співпрацю.  

Ми спільно здали в експлуатацію пологове відділення, нову чергу перинатального центру, придбали медичне обладнання за кошти державного, обласного і місцевих бюджетів, у межах «Великого будівництва» відкрили вісім приймальних відділень, відновили повністю автопарк екстреної медичної служби, у нас працює аеромедична евакуація. У плані наявного фінансового ресурсу програма виконана максимально можливо. Вперше за останніх п’ять років відсоток реалізації усіх обласних програм за 2021 рік становить 97,8%. І це наш спільний успіх», - зазначив заступник голови Львівської ОДА Іван Собко.

Як розповів директор департаменту охорони здоров’я ЛОДА Орест Чемерис, реалізація обласної програми підтримки галузі охорони здоров’я у 2021 році включала кілька напрямів:

- Надання медичної допомоги:

  • дорослому населенню (28,8 млн грн): медикаментозний супровід, витратні матеріали, засоби догляду, імплантанти, продукти лікувального харчування;
  • дитячому населенню: забезпечення медикаментами дітей-інвалідів, онкохворих дітей (31,1 млн грн);
  • онкохворим – доросле населення (17,6 млн грн): повного комплексу діагностики й лікування раку та впровадження найбільш ефективних методів сучасної медицини для високоспеціалізованого лікування

- покращення матеріально-технічної бази медзакладів (80 млн грн): забезпечення оснащення дорослих та дитячих стаціонарів, амбулаторно-поліклінічних закладів та інших закладів охорони здоров’я високоспеціалізованим медичним обладнанням, апаратурою, медичною технікою та спеціалізованим санітарним автотранспортом;

- заходи на підтримку обласних закладів охорони здоров’я (671,2 млн грн): підтримка закладів охорони здоров’я, в т.ч. закладів, які надають медичну допомогу хворим на гостру респіраторну хворобу COVID-19, викликану коронавірусом SARS-CoV-2

 «Загалом, у 2021 році 463,3 млн грн залучили з державного бюджету, які скерували, зокрема, на погашення боргів по заробітних платах, лікування хворих на цукровий та нецукровий діабет, закупівлю кисневих концентраторів та кисневих станцій, закупівлю наборів для проведення ПЛР-тестувань, обладнання для розвитку послуг з трансплантації стовбурових клітин, рентгендіагностичного та іншого медичного обладнання», - зазначив Орест Чемерис.

 



Актуально

Реформи охорони здоров’я України....

Приймальня

Новини

20.04.24
В І Т А Є М О з обранням!
15.04.24
ДО ПИТАННЯ УКРАЇНСТВА ПРОФСПІЛОК
усі новини

Календар подій

Попередні February - 2022 Наступні
 Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 0102
03
04
0506
07
0809
10
11
1213
14
15
16
17
18
1920
21
22
23
24
25
2627
28 

Фотодокументи