Профспілка працівників охорони здоров'я України

  Оплата праці

  Права працівників



  Преса

  Дайджест

  Приймальня голови молодіжної ради

Детальніше

10.11.2021

Тенденція до збільшення кількості хворих на COVID-19 зберігається

На селекторній нараді під головуванням Президента Володимира Зеленського, яка відбулася 8 листопада, обговорювалася ситуація з поширенням коронавірусу в Україні, перебіг вакцинації, забезпечення лікарень киснем та підтримка бізнесу в умовах «червоного» рівня епідемічної небезпеки. Інформацію про це розміщено на сайті Офісу Президента України.

 

Як доповів Денис Шмигаль, Прем’єр-міністр України, тенденція до збільшення кількості хворих на COVID-19 зберігається: минулого тижня на піку захворюваності було виявлено 27,3 тис. нових випадків за добу, а загальна кількість нових хворих зберігається 2 тиж поспіль на рівні 152 тис. осіб. Однак, за словами очільника Уряду, можна говорити про деяку стабілізацію за показником госпіталізацій: 34,5 тис. минулого тижня та 34,3 тис. — тижнем раніше.

Нині 17 областей України перебувають у «червоній» зоні епідемічної небезпеки. У Херсонській обл. динаміка дещо покращується, що може дати змогу регіону одним з перших вийти з «червоної» зони. Водночас було констатовано, що в Києві зберігається тенденція до зростання кількості хворих на коронавірус.

Д. Шмигаль також нагадав, що сьогодні набула чинності постанова уряду № 1096, згідно з якою мають відстороняти від роботи невакцинованих проти коронавірусу представників деяких професій, зокрема педагогів та держслужбовців. У навчальних закладах нині працюють, зокрема офлайн, 100% вакциновані викладачі.

Віктор Ляшко, міністр охорони здоров’я, доповів Президентові про перебіг вакцинальної кампанії. За його словами, загалом в Україні вже вакциновано 11,5 млн громадян, з них 8 млн осіб — двома дозами. Проте цими вихідними було зафіксоване зменшення кількості проведених щеплень у низці областей, серед яких Житомирська та Одеська. Наразі проводиться перевірка та з’ясовуються причини, чому в цих регіонах не працювали окремі пункти щеплення.

Як розповів очільник МОЗ, студенти-медики активно залучаються до роботи в пунктах вакцинації, а інтерни — ще й до роботи з госпіталізованими хворими на COVID-19. Він також поінформував: з вересня Міністерство проаналізувало роботу всіх «ковідних» лікарень і зазначив, що цього тижня медики доотримають надбавку у 300% за роботу з хворими на COVID-19.

В. Ляшко також повідомив, що в неділю Україна одержала ще майже 3 млн доз вакцини Moderna в межах ініціативи COVAX. Міністр охорони здоров’я вкотре наголосив на важливості вакцинації, адже серед госпіталізованих з COVID-19 понад 95% не щеплені проти коронавірусу. У таких громадян тяжчий перебіг хвороби і, на жаль, серед них більший відсоток смертей внаслідок її ускладнень. Тож питання вакцинації й надалі є актуальним. Він додав, що нині Україна переживає пік пандемії, який багато країн уже пройшли, і цим обумовлені високі показники смертності серед хворих на коронавірус.

Очільник відомства також запевнив у відсутності дефіциту кисню в медичних закладах, які лікують хворих на коронавірус. Попри високий рівень споживання, кисень стабільно постачається у всі «ковідні» лікарні.

В. Зеленський, зі свого боку, наголосив на необхідності підтримки бізнесу, що працює в «червоних» зонах. Міністерство економіки України готує відповідний законопроєкт і найближчим часом його буде подано до Верховної Ради.

Представники правоохоронних органів поінформували, що продовжують боротьбу із фальсифікацією тестів, проведених методом полімеразної ланцюгової реакції, та сертифікатів про вакцинацію.

Нині в Україні працює 1400 мобільних груп Національної поліції, які здійснюють перевірку наявності цих документів у закладах, які масово відвідують громадяни: торговельно-розважальних центрах, кафе, ресторанах і громадському транспорті. Усі факти порушень фіксуються та мають відповідні юридичні наслідки. 



Актуально

Реформи охорони здоров’я України....

Приймальня

Новини

20.04.24
В І Т А Є М О з обранням!
15.04.24
ДО ПИТАННЯ УКРАЇНСТВА ПРОФСПІЛОК
усі новини

Календар подій

Попередні November - 2021 Наступні
 Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
01
02
03
04
050607
0809
10
11
12
1314
15
16
17
18
19
2021
2223
24
25
26
2728
29
30 

Фотодокументи