Профспілка працівників охорони здоров'я України

  Оплата праці

  Права працівників



  Преса

  Дайджест

  Приймальня голови молодіжної ради

Детальніше

16.08.2021

Заборгованість із заробітної плати має бути погашена – відбулося друге щотижневе засідання Міжвідомчої робочої групи

12 серпня ц.р. відповідно до графіку (додаток 1) відбулося друге засідання Міжвідомчої робочої групи з питань погашення заборгованості із заробітної плати, на якому розглядалися питання щодо ситуації з боргами на підприємствах Мінінфраструктури, Укравтодору, ФДМУ, Дніпропетровської, Сумської, Львівської областей.

Від ФПУ у засіданні взяли участь Голова ФПУ Осовий Г.В., заступники Голови ФПУ Андреєв В.М. та Драп’ятий Є.М., Голова Профспілки працівників машинобудування та металообробки України Ейсмонт Є.А., Голова Об’єднання профспілок Львівщини Дацько Р.М., заступник Голови Профспілки трудящих металургійної і гірничодобувної промисловості України  Оверковський Б.М., заступник Голови Сумської облпрофради Ткаченко О.Г., представники профспілок працівників вугільної промисловості України – Павлюк О.Д., робітників морського транспорту України – Ракович А.О., Дніпропетровського обласного об’єднання профспілок – Мазана Т.В. та інші. 

Під час засідання Перший віце-прем’єр-міністр України – Міністр економіки Любченко О.М. звернув увагу на недостатність роботи у напрямку погашення заборгованості з виплати заробітної плати та необхідність  змінювати підходи до проблематики конкретних підприємств, пропонувати реальні та дієві заходи. Якщо діяльність керівників відповідних органів не дасть результатів та зменшення зарплатних боргів не відбудеться, то це буде приводом ставити відповідні адміністративні питання.

За результатами засідання запропоновано, зокрема:

- Мінінфраструктури, Укравтодору у тижневій термін надати конкретні пропозиції по підприємствах-боржниках щодо погашення заборгованості із зарплати;

- Сумській ОДА разом із іншими ЦОВВ напрацювати пропозиції щодо найбільших боржників – Шосткінського казенного заводу «Зірка» та ПАТ «Сумське НВО».

Особливу увагу було приділено Львівському регіону, в якому спостерігається найгірша динаміка по нарощуванню заборгованості із зарплати. За інформацією Собка І.М. – заступника Голови ОДА, основна частка боргів приходиться на ДП «Львіввугілля». За результатами обговорення було запропоновано провести окрему нараду за участі Міненерго та інших органів влади задля вирішення системних проблем діяльності вугільної галузі.

Під час виступів представники органів влади звертали увагу, що одним із шляхів погашення заборгованості з виплати заробітної плати може стати реалізація непрофільних активів, до яких відносяться, зокрема, об’єкти соціально-культурного призначення.

Федерація профспілок України, у свою чергу, направила Мінекономіки матеріали про стан виплати заробітної плати та конкретні пропозиції по кожному підприємству-боржнику, які необхідно вжити з метою погашення заборгованості із заробітної плати (додаток 2).

Наступне засідання Міжвідомчої робочої групи, на якому розглядатиметься стан виплати заробітної плати на підприємствах МОЗ, Мінсоцполітики, Мінекономіки, Полтавської, Запорізької, Одеської ОДА,  відбудеться 19 серпня ц.р.

ФПУ очікує від членських організацій та членів СПО ОП інформації по підприємствам з наявними боргами по заробітній платі та пропозиції щодо їх погашення.

Департамент з питань бюджету та оплати праці  Федерації профспілок України



Актуально

Реформи охорони здоров’я України....

Приймальня

Новини

20.04.24
В І Т А Є М О з обранням!
15.04.24
ДО ПИТАННЯ УКРАЇНСТВА ПРОФСПІЛОК
усі новини

Календар подій

Попередні August - 2021 Наступні
 Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 01
02
03
04
05
06
0708
0910
11
12
13
1415
16
17
1819202122
23
24
25
26
27
2829
30
31
 

Фотодокументи