Профспілка працівників охорони здоров'я України

  Оплата праці

  Права працівників



  Преса

  Дайджест

  Приймальня голови молодіжної ради

Детальніше

17.06.2021

У Львівській обласній клінічній лікарні вперше самостійно без допомоги колег з Києва пересадили серце

У Львівській обласній клінічній лікарні бригада кардіохірургів вперше самостійно, без допомоги колег з Інституту серця, пересадила серце. У цій же лікарні бригада судинних хірургів вперше після 22-річної перерви пересадила нирку від посмертного донора. Чітко і швидко спрацювали два медичні заклади: обласна лікарня мала донора, реципієнтів дала Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги. Завдяки рідним донора, які дали згоду на забір донорів, і злагодженим діям лікарів троє важкохворих людей отримали шанс жити: двоє мешканців Львівщині і один житель Волині.

Пересадку органів провели 9 червня, але повідомили про це лише 16 червня. Донором органів став 56-річний чоловік з Пустомитівщини, який потрапив до лікарні з важким інсультом. Врятувати його було неможливо, тож після того, як наступила смерть мозку, рідні дали згоду на забір органів – серця і нирок.

У Львівській обласній клінічній лікарні вперше самостійно пересадили серце

Львівська обласна клінічна лікарня мала донора, але їхні реципієнти не підійшли, тож на допомогу колегам прийшла Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги, яка надала реципієнтів, які стояли у листі очікування на пересадку органів. Підбір реципієнтів здійснювався автоматично ЄДІСТом (єдиною державною інформаційною системою трансплантації органів і тканин), куди заносять всіх пацієнтів, що є у листі очікування.

Серце отримав 44-річний чоловік з Львівщини, який має супутнє захворювання – легеневу гіпертензію. Пересадку серця йому зробили за іншою методикою, яка суттєво зменшує ризики відторгнення органу.

Бригаду кардіохірургів, яка провела пересадку серця, очолював Дмитро Бешлей, молодий талановитий кардіохірург, який багато вчився і стажувався за кордоном і який провів чимало складних операцій на серці. Пересадку серця в обласній лікарні провели вперше і самостійно, без допомоги досвідчених колег з Києва, але до неї давно і ретельно готувалися.

https://zaxid.net/news/ 



Актуально

Реформи охорони здоров’я України....

Приймальня

Новини

14.03.24
Модернізація медичної освіти та медичної науки в Україні: відбувся «Інформаційний день»
08.03.24
Конференція трудового колективу
усі новини

Календар подій

Попередні June - 2021 Наступні
 Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 0102
03
040506
0708
09
10111213
14
15
16
17
181920
212223
24
252627
282930 

Фотодокументи