Профспілка працівників охорони здоров'я України

  Оплата праці

  Права працівників



  Преса

  Дайджест

  Приймальня голови молодіжної ради

Детальніше

30.07.2020

Вийшов з друку черговий номер часопису "Інформаційний бюлетень"За медичні права"

 

АНОНСИ

Голова Спільного представницького органу об’єднань профспілок, Голова ФПУ Григорій Осовий, за дорученням учасників Всеукраїнської попереджувальної акції протесту, вручив Голові Верховної Ради України Дмитру Разумкову вимоги акції під час особистої зустрічі, що відбулася днями 

Комунальне некомерційне підприємство Львівської обласної ради «Львівська обласна клінічна лікарня» висловила вдячність Отцеві і Главі Української Греко-Католицької Церкви Блаженнішому Святославу за передусім свідчення поваги та захисту кожної людини в білому халаті.

2 сторінка

 Кабінет Міністрів України підтримав ініціативу Міністерства охорони здоров’я (МОЗ) і виділив кошти (близько 7,4 млрд грн) на підвищення заробітної плати медичних працівників з 1 вересня 2020 р. Підвищення відбудеться як для лікарів, так і для середнього та молодшого медичного персоналу.

Про це міністр охорони здоров’я України Максим Степанов заявив на брифінгу за підсумками засідання Уряду 15 липня 2020 р.

Заява Максима Степанова

«Як ви знаєте, 19 червня цього року, з ініціативи МОЗ та на доручення Президента, прийнято рішення щодо системного підвищення зарплати всім медичним працівникам. Відповідно, зарплата лікаря в середньому зросте на 3,5 тис. грн, середнього медичного персоналу на близько 2,5 тис., а молодшого медичного персоналу — на близько 1250 грн. Сьогодні ми виділили конкретний фінансовий ресурс на оплату праці з 1 вересня. Це системне рішення, щоб рухатися до того, аби зарплата медиків була на високому рівні», — підкреслив М. Степанов.

 3 сторінка

 

Правові аспекти виплати додаткової доплати працівникам, які безпосередньо задіяні у наданні медичної допомоги хворим на COVID-19

 

 

Однією із актуальних тем у сфері регулювання оплати праці в закладах охорони здоров’я впродовж останнього часу було і  залишається виплата додаткової доплати працівникам, які безпосередньо задіяні у наданні медичної допомоги хворим на COVID-19. Власне на практиці виникло безліч питань щодо порядку її нарахування та виплати, категорій працівників, які мають на неї право тощо.

І це все відбувається в умовах мінімального правового регулювання та чітких роз’яснень зі сторони владних структур, які мали би своєчасно і повно  дати на ці питання відповіді. Тим більш, що за березень 2020 року у нас була одна оплата  за роботу з COVID-19 ( як в частині джерел фінансування, нормативного регулювання та розміру), а починаючи з квітня додаткова доплата де-факто і де-юре має уже іншу правову природу -  виплачується через НСЗУ і виплачується лише в межах  договору за відповідним COVID - ним пакетом.

  

«Медичний Оскар» виходить на фінальний етап

Представники Львівщини серед фіналістів

 

 



Актуально

Реформи охорони здоров’я України....

Приймальня

Новини

14.03.24
Модернізація медичної освіти та медичної науки в Україні: відбувся «Інформаційний день»
08.03.24
Конференція трудового колективу
усі новини

Календар подій

Попередні July - 2020 Наступні
 Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 
01
02
030405
06
0708
09
101112
131415
16
17
1819
2021
22
23
242526
2728
29
30
31 

Фотодокументи