Профспілка працівників охорони здоров'я України

  Оплата праці

  Права працівників



  Преса

  Дайджест

  Приймальня голови молодіжної ради

Детальніше

22.04.2020

Максим Степанов: Ми не допустимо звільнення медичних працівників через реформу

Реформа системи охорони здоров’я України повинна відбуватися таким чином, щоб від неї виграли як медичні працівники, так і пацієнти. При цьому недопустимим є звільнення медиків через зміну механізмів фінансування закладів.

Про це Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов заявив на селекторній нараді з обласними департаментами охорони здоров’я з усієї України. 

“У зв’язку із переходом з першого квітня на програму медичних гарантій (старт другого етапу медичної реформи, - ред.), ми проводимо ретельний аудит того, як це впливає і вплине на 2 і 3 рівні медицини. Коли ми вивчили всі договори на предмет дефіциту і профіциту коштів, то побачили, що з понад 1600 закладів охорони здоров’я 984 мають дефіцит. Це дуже тривожні сигнали. Ми не можемо допустити звільнення медпрацівників”, - зазначив Максим Степанов. 

За словами Міністра охорони здоров’я, зараз керівництво МОЗ максимально налаштоване на діалог з регіонами – щоб “не допустити катастрофічних наслідків фінансування галузі”. 

При цьому, як зазначили учасники селекторної наради з регіонів, у зоні особливого ризику через недостатнє фінансування галузі знаходиться протитуберкульозна служба, психіатричні лікарні, екстрена медична допомога та високоспеціалізовані медичні напрями. 

«Якщо ми не прокриємо дефіцит в коштах — нам доведеться закривати бригади в сільській місцевості, в районах. Якщо лишиться так, як є, ми скоротимо 30 бригад зі 145. Тобто, міста будуть забезпечені, а села — ні», - заявили представники Департаменту охорони здоров’я Запорізької області на селекторі. Схожі побоювання висловили також представники інших регіонів України. 

За підсумками наради Максим Степанов доручив Департаментам охорони здоров’я надати в МОЗ повну інформацію щодо планів так званої «оптимізації», а також своє бачення реформування та фінансування закладів медицини. “Але, перш за все, чекаю на фідбек від лікарів щодо ситуації, яка склалася в контексті реалізації другого етапу реформи”, - резюмував Міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

 



Актуально

Реформи охорони здоров’я України....

Приймальня

Новини

14.03.24
Модернізація медичної освіти та медичної науки в Україні: відбувся «Інформаційний день»
08.03.24
Конференція трудового колективу
усі новини

Календар подій

Попередні April - 2020 Наступні
 Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 01
02
03
04
05
06
07
08
09
1011
12
13
14
15
16171819
2021
22
23
242526
27
28
29
30 

Фотодокументи