Профспілка працівників охорони здоров'я України

  Оплата праці

  Права працівників



  Преса

  Дайджест

  Приймальня голови молодіжної ради

Детальніше

27.02.2020

Звернення до Президента

 

                           Шановний Володимире Олександровичу!

Звертаємося до Вас, як гаранта Конституції України, з приводу ризиків, пов'язаних із запровадженням з 1 квітня 2020 року реформування системи охорони здоров'я для усіх видів медичної допомоги за програмою медичних гарантій.

Суспільство уже давно очікує і толерантно сприймає необхідність реформування галузі, в основі якого лежить реальне обіцяне покращення: для пацієнтів - якості, доступності та безоплатності медичної допомоги, а для медичних працівників - вагоме зростання оплати праці, підвищення авторитету, соціального і правового захисту.

Ми переконані - зміни потрібні. Але думка медичної громадськості має бути врахована.

Одномоментний та «раптовий» (зважаючи на час затвердження тарифів і укладення договорів) перехід на нові реалії фінансування за програмою медичних гарантій, враховуючи недостатній обсяг фінансування, викликає справедливе занепокоєння у трудових колективах та породжує нездорову атмосферу, що може призвести до соціального збурення.

Для фінансування програми медичних гарантій на цей рік не були дотримані основні вимоги Закону України «Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення», згідно яких обсяг видатків Державного бюджету має становити не менше 5% ВВП (ч.5 ст. 4 Закону), а при розрахунку тарифів та коригувальних коефіцієнтів база для визначення компонента оплати праці медичних працівників не може бути меншою за 250 % середньої заробітної плати в Україні за липень попереднього року (ч. З ст. 10 Закону).

Національною службою здоров'я України визначено специфікації та умови надання медичних послуг в розрізі 27-ми пакетів медичних послуг, які власне на сьогодні обумовили зміст і обсяг самої програми медичних гарантій. Хоча така має прийматися Верховною Радою України у складі Державного бюджету на відповідний рік.


Передбачені постановою Кабінету Міністрів України
№65 від 5.02.2020 року тарифи оплати медичних послуг за відповідними пакетами викликали вкрай критичні зауваження медичної спільноти та закладів охорони здоров'я щодо їх обґрунтованості та низького рівня.

 


Зокрема, такі тарифи здебільшого не покривають навіть собівартості медичних послуг, оскільки такі формувалися на основі показників попередніх років, оплати медикаментозного забезпечення за рахунок власних коштів громадян, а також мінімізації вартості послуг завдяки низького неадекватного рівня оплати праці медичного персоналу
- найн ижчого не лише у порівнянні з іншими країнами Європи, але й в розрізі галузей національної економіки.


За таких умов відсутні перед умови для суттєвого збільшення заробітної плати, як це обіцяється і справді мало місце на первинному рівні, а навпаки містяться загрози щодо закриття закладів охорони здоров'я, скорочення штату та масового вивільнення медичного персоналу


 На окремі напрямки (пакети) медичних послуг в рамках програми медичних гарантій, наприклад у сфері лікування туберкульозу, психіатричної допомоги, інфекційних хвороб, онкологічних захворювань виділено критично низьке фінансування.


Більшість закладів охорони здоров'я за програмою медичних гарантій отримають на порядок менше коштів, ніж раніше мали за медичною субвенцією. Враховуючи, що лише зараз відбувається контактування із НСЗУ, при прийняті місцевих бюджетів на цей рік не могли закладатися кошти на покриття дефіциту фонду оплати праці. Уже тепер, отримавши орієнтовану ціну договору та тарифи, працівників масово попереджають про зменшення заробітної плати та можливе скорочення чисельності і штату працівників.


Незважаючи на неодноразові звернення Профспілки працівників охорони здоров'я України, сьогодні відсутня будь-яка програма соціально-економічного захисту та підтримки працівників галузі в умовах реформування, яка б передбачала дієві заходи щодо перекваліфікації чи зменшення несприятливих наслідків вивільнення.


Умови надання медичних послуг часто містять вимоги, які не завжди є виправданими. Наприклад, для стаціонарної допомоги без хірургічних операцій у штаті має бути не менше двох лікарів-анестезіологів, які працюють за основним місцем роботи (не стосується медичного чергування). Аналогічно відсутність дитячих анестезіологів унеможливить функціонування педіатричних відділень. Схожа ситуація може мати місце і по відношенню до інших пакетів медичних послуг, зокрема паліативної та реабілітаційної допомоги. Виникає проблема, пов'язана із дефіцитом окремих спеціальностей, наприклад, лікаря-нефролога, ерготерапевта тощо.


Такі умови можуть бути штучно створені для подальшого відсіювання районних лікарень від надання будь-якої стаціонарної допомоги, а відтак і повноцінного доступу до участі у програмі медичних гарантій.


Окремо виникає питання щодо забезпечення лікарень медичним обладнанням та відповідність іншим технічним вимогам. Вимушене взяття медичним закладом зобов'язання про дотримання усіх умов договору із НСЗУ і подальше його невиконання через дефіцит коштів завжди буде спекулятивним моментом для можливої відмови оплати наданих медичних послуг в майбутньому.


Враховуючи вищенаведене, просимо вжити можливих заходів для розгляду та забезпечення:

-  збільшення фінансування Програми медичних гарантій за рахунок коштів Державного бюджету на рівні не менше 5% ВВП;

-    закладення у тарифах та коригувальних коефіцієнтах бази для визначення компонента оплати праці медичних працівників не менше 250 % середньої заробітної плати в Україні за липень попереднього року;

-  підвищення тарифів до реальних та обґрунтованих розмірів або ж встановлення додаткових підвищувальних коефіцієнтів;

-  виділення додаткових коштів через бюджетні трансфери (субвенція, дотація) за рахунок коштів Державного бюджету на підтримку комунальних закладів охорони здоров'я, насамперед на оплату праці;

-    продовження фінансування закладів охорони здоров'я психіатричного, протитуберкульозного та інфекційного профілів за рахунок коштів медичної субвенції з Державного бюджету;

-  перегляд умов надання медичних послуг за програмою медичних гарантій та вилучення необгрунтованих вимог;

З повагою

За дорученням Президії Голова                     Юрій Білий

 



Актуально

Реформи охорони здоров’я України....

Приймальня

Новини

15.04.24
Звернення ФПУ до КМУ
15.04.24
Задля перемоги
усі новини

Календар подій

Попередні February - 2020 Наступні
 Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 0102
03040506070809
10111213
14
1516
17181920212223
242526
27
2829 

Фотодокументи