Профспілка працівників охорони здоров'я України

  Оплата праці

  Права працівників



  Преса

  Дайджест

  Приймальня голови молодіжної ради

Детальніше

29.11.2019

Відповіді на звернення спілчан

 

Запитання. Чи має право лікар з медицини невідкладних станів приймального відділення невідкладної медичної допомоги КНП «Жовківська ЦРЛ» оглядання дітей з інфекційною патологією і скеровування в ЛОІКЛ, коли в медичному закладі відсутнє інфекційне відділення? Чи може лікар приймального відділення невідкладної медичної допомоги КНП «Жовківська ЦРЛ» без первинного огляду і призначеного лікування скеровувати хворого (дитину) в дитяче відділення лікарні? Якщо ні, то чому?

Відповідь. Відповідно до статті 33 Основ законодавства України про охорону здоров’я порядок надання медичної допомоги лікарями та іншими медичними працівниками і порядок направлення пацієнтів до закладу охорони здоров'я, що надає медичну допомогу відповідного виду, встановлюються центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони здоров'я, якщо інше не передбачено законом.

Додержання стандартів медичної допомоги (медичних стандартів) є обов'язковим для всіх закладів охорони здоров'я. Відповідно до статті 14-1 Основ законодавства України про охорону здоров’я стандарт медичної допомоги (медичний стандарт) - сукупність норм, правил і нормативів, а також показники (індикатори) якості надання медичної допомоги відповідного виду, які розробляються з урахуванням сучасного рівня розвитку медичної науки і практики. Галузевими стандартами у сфері охорони здоров'я є також інші норми, правила та нормативи, передбачені законами, які регулюють діяльність у сфері охорони здоров'я.

Галузеві стандарти у сфері охорони здоров'я розробляються і затверджуються МОЗ України.

Таким чином, у випадку виникнення певних спірних питань щодо порядку організації надання медичної допомоги, рекомендуємо звернутися в цій частині до МОЗ України, який є уповноваженим органом з формування галузевих стандартів.

В цей же час повідомляємо, що Довідником кваліфікаційних характеристик професій працівників Випуск 78 «Охорона здоров'я», затвердженим наказом МОЗ України 29.03.2002р. №117, на основі якого складають посадові інструкції медичних працівників, передбачено, що лікар з медицини невідкладних станів здійснює огляд, визначає необхідність проведення та проводить спеціальні методи обстеження, встановлює попередній діагноз, надає, згідно із затвердженими діагностично-лікувальними стандартами, екстрену медичну допомогу дорослому і дитячому населенню на догоспітальному етапі, визначає показання та необхідність госпіталізації пацієнта, надає екстрену медичну допомогу під час госпіталізації (транспортування) пацієнта до відповідного стаціонарного закладу охорони здоров'я.

Виходячи з цього, під час надання медичної допомоги лікар має керуватися вимогами медичних стандартів, а також положеннями посадової інструкції відповідної посади, наказами та іншими документами, які діють у закладі охорони здоров’я з питань організації надання медичної допомоги, маршруту пацієнтів, правил скерування до інших спеціалістів як в межах цього закладу, так і до інших закладів охорони здоров’я.

 

Запитання. Чи має право Директор ЗОЗ залучати до чергувань в дитячому відділенні лікарів педіатрів амбулаторно-поліклінічного підрозділу лікувального закладу у вихідні та святкові дні (понаднормовий час ) після впровадженої реформи для первинної ланки?  Якщо так, то на основі якого нормативного документу? Якщо ні, то на основі якого нормативного документу?

Відповідь. У пункті 5.2. Умов оплати праці працівників закладів охорони здоров′я та установ соціального захисту населення, затв. спільним наказом Міністерства праці та соціальної політики України та Міністерства охорони здоров’я України від 05.10.2005 р. за №308/519, передбачено, що заклади охорони здоров'я, які мають стаціонари, належать до безперервно діючих закладів, медична допомога в яких надається цілодобово. Чергування у стаціонарах здійснюються за рахунок місячної та понадмісячної норми робочого часу працівника. Робочий час медичних працівників ураховується помісячно. Місячна норма робочого часу визначається, виходячи з установленої для даного працівника щоденної тривалості робочого часу, передбаченої для шестиденного робочого тижня, та кількості робочих днів у даному місяці. У місячну норму робочого часу включаються всі види робіт, які виконуються працівниками (тобто основна робота, чергування, виклик для надання допомоги хворим вдома тощо).

Залучення до чергувань лікарів амбулаторно-поліклінічних підрозділів лікувальних закладів проводиться за їх згодою та відповідно до діючого законодавства про працю. Забороняється залучати до роботи в нічний час та до надурочних робіт осіб, які перелічені в статтях 5563 Кодексу законів про працю України.

 

Запитання. Чи має право лікар з третьою групою інвалідності чергувати в стаціонарі у вихідний, святковий чи неробочий час в окремі зміни (години) і коли він працює в поліклінічному відділенні? (набрав необхідну кількість декларацій).  Якщо ні, то чому?

Відповідь. Згідно вимог статті 172 Кодексу законів про працю України у випадках, передбачених законодавством, на власника або уповноважений ним орган покладається обов'язок організувати навчання, перекваліфікацію і працевлаштування осіб з інвалідністю відповідно до медичних рекомендацій, встановити на їх прохання неповний робочий день або неповний робочий тиждень та створити пільгові умови праці. Залучення осіб з інвалідністю до надурочних робіт та робіт у нічний час без їх згоди не допускається.

Робота осіб з інвалідністю у нічний час допускається лише за їх згодою і за умови, що це не суперечить медичним рекомендаціям (стаття 55 КЗпП України).

Залучення осіб з інвалідністю до надурочних робіт можливе лише за їх згодою і за умови, що це не суперечить медичним рекомендаціям ( стаття 63 КЗпП України).

Законодавством не передбачено прямої заборони щодо залучення осіб з інвалідністю до роботи у вихідний, святковий та неробочий день. В цей же час  необхідно враховувати медичні рекомендації, передбачені для таких працівників, зокрема щоби додаткові навантаження не були протипоказані здоров’ю працівника, а також слід дотримуватися інших норм трудового законодавства в частині залучення працівників до роботи у вихідний/святковий день.

 

 

 

 

Запитання. Чи мають оплачувати лікарям стаціонару чергування вдома у денний чи нічний час, у святковий та неробочий день (вихідний), коли кількість годин перевищує місячну норму робочого часу? Якщо так, то як проводиться оплата праці?

Відповідь. Пунктом 5.2 Умов оплати праці працівників закладів охорони здоров′я та установ соціального захисту населення, затв. спільним наказом Міністерства праці та соціальної політики України та Міністерства охорони здоров’я України від 05.10.2005 р. за №308/519, передбачено, що лікарі та фахівці з базовою та неповною вищою медичною освітою закладів охорони здоров’я, які зайняті наданням медичної допомоги населенню, у т.ч. екстреної, можуть залучатися до чергування вдома.

Чергування вдома може надаватись лікарям - до п'яти посад з основних лікарських спеціальностей та чотирьох посад фахівці з базовою та неповною вищою медичною освітою з урахуванням укомплектованості штатів, виробничої необхідності, кількості викликів і експертної їх оцінки.

Чергування вдома в денний та нічний час ураховується як півгодини за кожну годину чергування та оплачується, виходячи з посадового окладу лікаря, визначеного за пунктам 2.1-2.2, з урахуванням підвищення за кваліфікаційну категорію.

Згідно з абз.5 п.5.1 Умов у разі виклику лікаря під час чергування (у заклад, на місце події та додому до хворого) час, витрачений на виклик, оплачується за фактично відпрацьовані години з  розрахунку посадового окладу працівника, установленого штатним розписом, із збереженням діючого порядку оплати праці працівників охорони здоров’я у нічний час.

У зв’язку з тим, що час, витрачений на виклик, оплачується в іншому порядку, ніж чергування на дому, час виклику виключається із загального часу чергування на дому та оплачується згідно з абз.5 п.5.1 Умов.

Відповідно до п.п.3.2.1 Умов працівникам, які залучаються до роботи в нічний час, здійснюється доплата в розмірі 35 відсотків годинної тарифної ставки (посадового окладу) за кожну годину роботи в нічний час. Нічним вважається час з 22:00 до 6:00.

 Робота у святковий та неробочий дні оплачується додатково (понад оклад) у розмірі (ст.107 КЗпП):

-  одинарної годинної чи денної ставки, якщо чергування здійснювалося в межах місячної норми робочого часу;

-  подвійної годинної чи денної ставки, якщо чергування здійснювалося поза межами місячної норми робочого часу.

За бажанням працівника, який відпрацював у святковий та неробочий день, йому може бути надано інший день відпочинку. У цьому випадку оплата за роботу у святковий та неробочий день здійснюється в одинарному розмірі.

Згідно зі ст. 65 КЗпП наднормові роботи не повинні перевищувати для кожного працівника чотирьох годин протягом двох днів підряд та 120 годин на рік.

Наднормовими вважаються роботи понад установлену  тривалість робочого дня (ст. 62 КЗпП).

У разі виклику лікаря-фахівця до стаціонару час, витрачений ним на надання екстреної медичної допомоги, не є наднормовим і оплачується в порядку, установленому п.5.1 Умов. Таким чином, обмеження, встановлене ст. 65 КЗпП, у цьому випадку не застосовується.

Узагальнимо зазначене в нижчеподаній таблиці.

 

 

 

Оплата чергування на дому

чергування здійснюється в межах місячної норми робочого часу

чергування здійснюється поза межами місячної норми робочого часу

години чергування на дому

час, витрачений на виклик (фактично відпрацьовані години)

години чергування  на дому

час, витрачений на виклик (фактично відпрацьовані години)

Роботу в денний та нічний час ураховують як 0.5 год. за кожну годину чергування та оплачують виходячи із посадового окладу (гр. 5 Тарифікаційного списку), з урахуванням підвищення за кваліфікаційну категорію.

 Доплата за роботу в нічний час не встановлюється.

Оплачується з

розрахунку посадового окладу працівника з

урахуванням підвищень (гр.12

Тарифікаційного списку, з доплатою за нічну

роботу

Роботу в денний та нічний час ураховують як 0.5 год. за кожну годину чергування та оплачують виходячи із посадового окладу (гр. 5 Тарифікаційного списку), з урахуванням підвищення за кваліфікаційну категорію.

 Доплата за роботу в нічний час не встановлюється.

Оплачується з

розрахунку посадового окладу працівника з

урахуванням підвищень (гр.12

Тарифікаційного списку, з

доплатою за нічну

роботу

Робота у святковий та неробочий день (вихідний)

Оплачується додатково (понад оклад) у розмірі одинарної годинної або денної ставки понад оклад (ст.106, 107 КЗпП).

Робота у святковий та неробочий день

(вихідний)

Оплачується додатково (понад оклад) у розмірі подвійної годинної або денної ставки понад оклад (ст. 106, 107 КЗпП).

 

Запитання. Якщо лікар стаціонару не проживає в населеному пункті, де працює, а чергування вдома. Відповідно, після робочої зміни лікар залишаючись на чергуванні перебуває у стаціонарі. Як здійснюється оплата праці лікаря, адже це вже рахується, як чергування в стаціонарі?

Відповідь.

 Умовами оплати праці працівників закладів охорони здоров′я та установ соціального захисту населення, затв. спільним наказом Міністерства праці та соціальної політики України та Міністерства охорони здоров’я України від 05.10.2005 р. за №308/519, передбачено два види чергування – чергування вдома (пункту 5.1. Умов) та чергування у стаціонарі (пункт 5.2. Умов), а також  визначено окремий порядок оплати кожного із зазначених видів чергування.

Тому на практиці для оплати необхідно чітко визначити та віднести  конкретне чергування працівника до певного виду, тобто або чергування вдома або чергування в стаціонарі, що в тому числі має підтверджуватися локальними документами підприємства (накази, графіки, правила внутрішнього турового порядку тощо).

Відповідно до п.5.2 Умов чергування у стаціонарах здійснюються за рахунок місячної та понадмісячної норми робочого часу працівника. Робочий час медичних працівників ураховується помісячно. Місячна норма робочого часу визначається, виходячи з установленої для даного працівника  щоденної тривалості робочого часу, передбаченої для шестиденного робочого тижня, та кількості робочих днів у даному місяці. У місячну норму робочого часу включаються всі види робіт, які виконуються працівниками (тобто основна робота, чергування, виклик для надання допомоги хворим вдома тощо).

Чергування в межах місячної норми робочого часу здійснюються штатними медичними працівниками за рахунок зменшення тривалості змін протягом місяця.

Якщо чергування здійснювалось у робочі дні згідно з графіком роботи в межах місячної норми робочого часу, то додаткова оплата (понад посадовий оклад) не проводиться.

Чергування за графіком у вихідний та святковий день в межах місячної норми робочого часу може компенсуватися за згодою сторін наданням іншого дня відпочинку або в розмірі одинарної годинної ставки понад оклад (статті 72, 107 КЗпП України).

Лікарі та фахівці з базовою та неповною вищою медичною освітою можуть залучатися за їх згодою до чергувань понад місячну норму робочого часу без займання штатних посад з оплатою з фонду оплати праці.

У цьому разі оплата роботи, яка виконується у робочі дні тижня, проводиться в одинарному розмірі понад оклад, а у вихідний день за графіком, святковий чи неробочий день - у розмірі подвійної годинної або денної ставки понад оклад (статті 106, 107 КЗпП України).

За чергування у нічний час проводиться додаткова оплата в розмірах, установлених у пункті 3.2 розділу 3 цих Умов.

Чергування вдома в денний та нічний час ураховується як півгодини за кожну годину чергування та оплачується, виходячи з посадового окладу лікаря, визначеного за пунктам 2.1-2.2 Умов, з урахуванням підвищення за кваліфікаційну категорію (пункт 5.1. Умов). У разі виклику лікаря під час чергування (у заклад, на місце події та додому до хворого) час, витрачений на виклик, оплачується за фактично відпрацьовані години з  розрахунку посадового окладу працівника, установленого штатним розписом, із збереженням діючого порядку оплати праці працівників охорони здоров’я у нічний час.

 

Запитання. Чи має право лікар стаціонарного відділення після нічного чергування залишатися на роботі (згідно робочого графіку), якщо нічне чергування не входить в місячну норму робочих годин (понаднормове)?

Відповідь. Діючим законодавством не врегулювано чітко усіх питань, пов’язаних із залученням медичних працівників до чергування, в тому числі щодо того, як діяти в описаній ситуації. Зокрема, відсутня пряма заборона щодо працівника, який залучався до чергування уночі, приступати до роботи на наступний день згідно графіку.

Враховуючи наведене доцільно у локальних актах підприємства, зокрема у колективному договорі та правилах внутрішнього трудового розпорядку, врегулювати порядок залучення працівників до чергування,  види і спосіб компенсації, в тому числі щодо відгулів чи зменшення тривалості робочих змін, зокрема і щодо початку та тривалості робочого дня, наступного після чергування. Наприклад, зменшувати тривалість робочого дня, наступного після чергування, або надавати в цей день відпочинок (відгул).

 

 

 

 



Актуально

Реформи охорони здоров’я України....

Приймальня

Новини

14.03.24
Модернізація медичної освіти та медичної науки в Україні: відбувся «Інформаційний день»
08.03.24
Конференція трудового колективу
усі новини

Календар подій

Попередні November - 2019 Наступні
 Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 
01
0203
04
05
06
07080910
11
121314
15
1617
18
19
20
21
222324
25262728
29
30 

Фотодокументи