Профспілка працівників охорони здоров'я України

  Оплата праці

  Права працівників



  Преса

  Дайджест

  Приймальня голови молодіжної ради

Детальніше

21.10.2019

Отримання ліцензії закладами охорони здоров’я

Отримання ліцензії є ще одним обов’язковим кроком для того, щоб гроші прийшли за пацієнтом у певний заклад охорони здоров’я у 2020 р. Без відповідної ліцензії медичний заклад не може укласти договір з Національною службою здоров’я України (НСЗУ) та стати безпосереднім учасником трансформації охорони здоров’я. Про це НСЗУ інформує на своїй сторінці у Facebook.

Автономізованому закладу потрібно отримати відповідну ліцензію та інші дозвільні документи. Таких документів може бути декілька:

1) ліцензія на провадження господарської діяльності з медичної практики новоствореного або реорганізованого закладу охорони здоров’я. Процес отримання ліцензії може затягтися більше ніж на 3 міс, тому варто розпочати підготовку документів, необхідних для отримання нової ліцензії, до дати реєстрації новоутвореної юридичної особи (комунального неприбуткового підприємства);

2) інші ліцензії й дозвільні документи, які необхідні для надання пацієнтам медичних послуг за договором з НСЗУ. Наприклад, це може бути ліцензія на право здійснення господарської діяльності з обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів. Це стосується насамперед надавачів медичних послуг, де потрібна наявність такої ліцензії.

У разі надання повного пакета документів строк прийняття рішення про видачу ліцензії становить 10 робочих днів з дня одержання Державною службою України з лікарських засобів та контролю за наркотиками заяви про отримання ліцензії.

У разі проходження комунальним неприбутковим підприємством процедури реорганізації (злиття, приєднання, перетворення), протягом 3 місяців таке підприємство має вжити всіх заходів для отримання нової ліцензії. Але до моменту отримання нової ліцензії заклад охорони здоров’я може користуватися попередньою.

У разі поділу юридичної особи на декілька нових юридичних осіб строк, за який має бути здійснено всі необхідні дії для отримання нової ліцензії, становить 6 місяців. Протягом цього періоду лише одна з утворених юридичних осіб має право здійснювати господарську діяльність відповідно до раніше виданої ліцензії. Інші юридичні особи, утворені в результаті поділу, можуть здійснювати господарську діяльність, лише отримавши нові ліцензії.

Якщо ж протягом зазначених строків заклад охорони здоров’я не отримав відповідну ліцензію, НСЗУ не здійснює оплату за договорами до моменту отримання закладом нових дозвільних документів.

 

 



Актуально

Реформи охорони здоров’я України....

Приймальня

Новини

20.04.24
В І Т А Є М О з обранням!
15.04.24
ДО ПИТАННЯ УКРАЇНСТВА ПРОФСПІЛОК
усі новини

Календар подій

Попередні October - 2019 Наступні
 Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 010203040506
07080910111213
14151617181920
21
222324252627
2829
30
31 

Фотодокументи