Профспілка працівників охорони здоров'я України

  Оплата праці

  Права працівників



  Преса

  Дайджест

  Приймальня голови молодіжної ради

Детальніше

19.09.2018

Львів - молодіжна столиця України. Вісті з Форуму.


 Форум першої Молодіжної столиці . Львів - молодіжна столиця України

6-7 вересня у Львові відбувся Форум першої Молодіжної столиці, в якому взяло  участь майже дві тисячі осіб. Серед них була і я. Павлусь Марія, голова Молодіжної ради Львівської обласної організації профспілки  працівників охорони здоров’я України.

Метою форуму було напрацювання стратегій, які сприяли б залученню молоді до державотворчих процесів.

На Форумі було багато  понад 25 лекторів. Зокрема, Тарас Тополя, Орест Зуб, Роман Тичківський – засновник Української академії лідерства. Організатори вчили презентувати свої ідеї і вести діалог на різних рівнях влади.

А ще своїми історіями успіхів ділилися львівські громадські організації.

Звичайний учасник Форуму перш за все отримав ні з чим не порівнянний досвід - як зробити перший кар’єрний крок, відчути наскільки важливим для країни сьогодні є саме ти!

Хочу відмітити те, наскільки все дуже креативно і цікаво. Саме таким має бути молодіжний форум, а не якимось сухим офіційним заходом. Молоді амбітні люди можуть обговорювати серйозні питання та проблеми, які потрібно вирішити на рівні влади, на рівні громади, те, що може сама молодь вирішити за допомогою держави.

Було  багато цікавих дискусій, в тому числі на дуже актуальні теми. Зокрема, щодо працевлаштування. « У нас сьогодні є проблема трудової міграції, вона стосується не лише молоді, це є загальна проблема в Україні. Буде розвиватися економіка, будуть створюватись належні умови для самореалізації молоді тут, в Україні, – не буде міграції в таких масштабах. В будь-якому випадку, якщо людина закінчила тут  бакалаврат, а ступінь магістра хоче здобувати за кордоном, – це треба вітати. Але водночас треба зробити все для того, щоб ця людина повернулась назад і свої знання застосовувала в Україні», – розповів Ігор Жданов, міністр молоді та спорту України.

На жаль, ця проблема гостро стосується і медичної молоді зокрема.

Напрацювання у робочих групах, панельні дискусії за участі представників молоді надали деякі ідеї, які я взяла до уваги. Впевнена, що ми будемо працювати над їхнім розвитком.

Також, дуже сумно є те, що у медичної молоді немає своєї платформи для думок, діалогів,ідей та дискусій.  На форумі прозвучало багато історій успіху для прикладу і наслідування. Висновок один – треба вчитись, щоб бути успішним, вміти говорити «навчіть мене»! Не боятися партнерства, об’єднуватися і вирішувати ті, чи інші питання. Нам потрібно налагодити внутрішню комунікацію і не забувати про те, що в єдності наша сила! #МедичнаМолодь

 

Марія Павлусь



Актуально

Реформи охорони здоров’я України....

Приймальня

Новини

14.03.24
Модернізація медичної освіти та медичної науки в Україні: відбувся «Інформаційний день»
08.03.24
Конференція трудового колективу
усі новини

Календар подій

Попередні September - 2018 Наступні
 Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 0102
03
04
05
06
070809
10
11
12
13
141516
1718
19
20212223
24252627282930

Фотодокументи