Профспілка працівників охорони здоров'я України

  Оплата праці

  Права працівників



  Преса

  Дайджест

  Приймальня голови молодіжної ради

Детальніше

26.02.2018

Всеукраїнська науково-практична конференція з міжнародною участю «Актуальні проблеми екстреної медичної допомоги і медицини катастроф»

З 22 по 25 лютого у м. Кременець (Тернопільська обл.) проходили Всеукраїнська науково-практична конференція з міжнародною участю «Актуальні проблеми екстреної медичної допомоги і медицини катастроф» та ІІІ Всеукраїнський зимовий чемпіонат бригад екстреної (швидкої) медичної допомоги з міжнародною участю «Кременецькі медичні ралі-2018».

Свою майстерність на чемпіонаті демонстрували загалом 31 команда, серед яких 18 команд з України та 6- іноземні

Польщі, Литви та Ізраїлю.

До участі у цих заходах були запрошені спеціалісти та бригада Комунального закладу  Львівської обласної ради  «Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» та Львівського медичного коледжу післядипломної освіти.

Урочисте відкриття заходу відбулось на площі перед будівлею Кременецької райдержадміністрації. У церемонії відкриття взяли участь представники місцевої влади, Державного закладу «Український науково - практичний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф», священнослужитель та інші офіційні особи.

 Під час науково-практичної конференції обговорювались питання щодо стану служби екстреної медичної допомоги в Україні, проблеми та шляхи вирішення, історія виникнення конкурсного руху, роль стимуляційного навчання у підготовці висококваліфікованих спеціалістів у медицині до шпитального етапу, організація системи екстреної медичної допомоги Ізраїлю та інше.

 Учасником конференції (виступ з доповіддю) була Ірина Сисоєнко -  народний депутат України, заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров'я, яка розповіла про систему екстреної медичної допомоги в умовах діючого законодавства.

Арсен Гудима - завідувач кафедри медицини катастроф та військової медицини Тернопільського медичного університету ім. І. Горбачевського у своєму виступі неодноразово наголосив, що Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф був першим в Україні, хто побував на таких змаганнях за кордоном (2006р. м. Єсенік, Чехія) і вперше в Україні у жовтні 2006 року на теренах Львівщини (готельно-відпочинковий комплекс «Узлісся»)  провів такі змагання для бригад екстреної (швидкої) медичної допомоги, які отримали назву «Галицькі медичні ралі». У лютому 2016року  вперше в Україні Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф організував та провів «Перший зимовий Всеукраїнський чемпіонат бригад екстреної швидкої медичної допомоги з міжнародною участю «Галицькі медичні ралі-2016» (Львівська обл. Сколівський район, спортивна  база «Тисовець»). Учасниками таких заходів були команди Львівського обласного центру медицини катастроф та Львівської станції швидкої медичної допомоги, які неодноразово виборювали призові місця.

Організатори конференції та змагань запросили всіх охочих оглянути та ознайомитись із роботою стимуляційного центру Тернопільського державного медичного університету ім. І. Я. Горбачевського.

У програмі проведення змагань були нічні та денні конкурси, у яких бригади мали написати  тестового завдання, продемонстрували практичні навички у наданні допомоги «потерпілому» юнакові під час падіння з висоти 6-ого поверху будівлі, наданні допомоги дитині з опіками. Необхідно було за умовами завдання та оцінювання вибрати правильну тактику надання допомоги пацієнту у якого діагностовано гіпертонічний криз та гостре порушення мозкового  кровообігу і скерувати його у правильно обраний спеціалізований заклад охорони здоров’я, правильно провести серцево - легеневу реанімацію, забезпечити власну безпеку під час виклику, де є озброєний агресивний чоловік, надати при цьому допомогу жінці з вогнепальним пораненням, продемонструвати свої навики при проведенні медичного сортування, де є 20 «потерпілих», продемонструвати свої вміння взаємодіяти між собою, із диспетчерами та силовиками.

Бригада Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, готуючись до участі у змаганнях, відпрацьовувала практичні навики у навчально - тренувальному відділі установи за участі сертифікованих  викладачів – інструкторів та отримала необхідний методичний матеріал для індивідуальної підготовки.

За підсумками змагань команда Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги посіла 4- місце та була нагороджена призом за найкраще виконання одного із конкурсів. Результат вагомий для нашої молодої команди.

Всеукраїнська науково-практична конференція з міжнародною участю «Актуальні проблеми екстреної медичної допомоги і медицини катастроф» та ІІІ Всеукраїнський зимовий чемпіонат бригад екстреної (швидкої) медичної допомоги з міжнародною участю «Кременецькі медичні ралі-2018» внесені під №8 в «Реєстрі з’їздів, симпозіумів, науково- практичних конференцій, які проводитимуться у 2018році, затвердженому МОЗ і НАМН України.

 



Актуально

Реформи охорони здоров’я України....

Приймальня

Новини

20.04.24
В І Т А Є М О з обранням!
15.04.24
ДО ПИТАННЯ УКРАЇНСТВА ПРОФСПІЛОК
усі новини

Календар подій

Попередні February - 2018 Наступні
 Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 01020304
05
06
07
08091011
12
13
14
15161718
19
20
2122232425
26
27
28 

Фотодокументи