Профспілка працівників охорони здоров'я України

  Оплата праці

  Права працівників



  Преса

  Дайджест

  Приймальня голови молодіжної ради

Детальніше

07.02.2018

Тільки у Львові

У львівській лікарні вперше провели операцію на серці за європейськими стандартами



Медики кардіохірургічного відділення ЛОКЛ під керівництвом доктора Тараса Рудика вперше виконали коронарне шунтування на працюючому серці з мініінвазивного доступу.

Про це повідомляє LvNews.

Пацієнту, який має 82 роки, пришили артеріальну судину до судини на серці, яка була повністю перекрита атеросклеротичною бляшкою.

«MIDCAB – так у світі називають таку операцію. Це – мініінвазивне мамаро-коронарне шунтування на працюючому серці. Операція непроста, проте була вкрай необхідна пацієнту у цьому випадку. Оскільки за останні два роки хворий уже переніс шість оперативних втручань через різні патології, класичну операцію на серці він міг не витримати, тим паче, що у пацієнта поважний вік. Усе це вимагало від нас якомога більше мінімізувати травму під час нашої операції на серці», – говорить Тарас Рудик.

На третій день після операції пацієнт уже повністю самостійно себе обслуговує. Почувається добре. Незвичним для нього і родини є лише підвищений інтерес як зі сторони медиків (така операція виконувалася вперше в клініці), так і зі сторони сусідів у палаті, які не бачать традиційного для кардіохірургії шраму.

«Вперше в Україні таку операцію виконав кардіохірург О.Бабаляк в одній з приватних клінік Києва. Вважається, що через особливість та складність технології мініінвазивного коронарного шунтування на працюючому серці цю операцію можуть виконати тільки 1% кардіохірургів. Потреба пацієнтів у таких операціях є дуже великою, тому ми можемо пишатися тим, що тепер MIDCAB став доступний для пацієнтів комунального медичного закладу – Львівської обласної клінічної лікарні», – каже доктор Рудик.

У Львові вперше проведено мініінвазивну операцію на серці за європейськими стандартами.

«Мініінвазивна кардіохірургія у нашій клініці швидко розвивається. Ми намагаємося постійно вдосконалювати свої теоретичні і мануальні навики. Кожен хірург у відділенні, у певний період стажувався в закордонних клініках. Зокрема, наша команда, завдяки тривалому і мультидисциплінарному стажуванню змогла виконати таку операцію. Тому, справді, є підстави пишатися нашою командою, до якої безумовно входять не лише хірурги. Такі операції це – перемога ЛОКЛ», – підсумовує спеціаліст. Читайте більше тут: https://zik.ua/news/2018/02/07/v_odniy_z_lvivskyh_likaren_vpershe_provely_operatsiyu_na_sertsi_za_1260521 



Актуально

Реформи охорони здоров’я України....

Приймальня

Новини

14.03.24
Модернізація медичної освіти та медичної науки в Україні: відбувся «Інформаційний день»
08.03.24
Конференція трудового колективу
усі новини

Календар подій

Попередні February - 2018 Наступні
 Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 01020304
05
06
07
08091011
12
13
14
15161718
19
20
2122232425
26
27
28 

Фотодокументи