Профспілка працівників охорони здоров'я України

  Оплата праці

  Права працівників



  Преса

  Дайджест

  Приймальня голови молодіжної ради

Детальніше

24.05.2023

Виступ міністра охорони здоровʼя України, Viktor Liashko, на 76-ій сесії Всесвітньої асамблеї охорони здоров’я:

 

❝ Дозвольте мені звернутися до вас від імені українського народу, який саме в цю хвилину захищає загальнолюдські цінності, права людини та людське життя, які є центром глобальної політики охорони здоров’я та місії ВООЗ.

Ми часто чуємо, що здоров’я не повинно бути частиною політичного порядку денного. Або що ВООЗ не є майданчиком для політичних виступів.

Але війна — це не політика, вона йде в полях, у містах, піддаючи небезпеці мільйони. Не дозволяйте їм переконати вас, що ці два слова однакові. Політика може приносити користь. Війни ніколи.

На жаль, загарбницька війна росії проти України триває, і це вже друга Всесвітня асамблея охорони здоров’я, де ми вимушені продовжувати привертати увагу до неї та знову нагадувати всім про її вплив на глобальне здоров’я, а не зосереджуватися на інших численних викликах здоров’ю.

Знищення закладів охорони здоров’я, авто швидкої допомоги та аптек — це військова стратегія росії, спрямована на підрив системи охорони здоров’я України. І ці атаки є лише частиною більшої жахливої картини навмисних атак на цивільну інфраструктуру.

Минулої зими ми бачили ракетно-терористичну кампанію росії проти енергосистеми України. Це був переломний період для України та вашої солідарності з нами. Разом ми гідно пройшли і витримали це випробування.

Минулого року, у травні, на 75-й сесії Всесвітньої асамблеї охорони здоров’я було прийнято знакову резолюцію, в якій пообіцяли міжнародну підтримку системі охорони здоров’я України, яка потерпає від російської агресії.

Я закликаю вас підтримати ухвалення наступного рішення з цього питання, ініційоване Україною та співавторами 43 держав, яке має на меті забезпечити продовження участі ВООЗ та всього міжнародного співтовариства в гуманітарних та надзвичайних ситуаціях у сфері охорони здоров’я в Україні, спровокованих російською федерацією.

Має бути відповідальність держави-агресора за її незаконні дії, які є грубим порушенням наших спільних принципів, у тому числі закріплених у Конституції ВООЗ.

Ми впевнені у своїй перемозі, бо з нами весь прогресивний світ. Тому ми не чекаємо, а діємо. Завдяки інтенсивній підтримці Європейського офісу ВООЗ, міжнародної експертної спільноти з питань охорони здоров’я та порадам країн-партнерів Україна успішно реалізує програму реформ і сприяє відновленню сильнішої та інклюзивної системи охорони здоров’я з чітким баченням потреб до 2030 року. Ваша постійна підтримка є незамінною для того, щоб ми відновили та відбудували те, що було зруйновано.

Тим не менш, я закликаю вас і Всесвітню організацію охорони здоров’я продовжувати реагувати на порятунок життя в моїй країні та запобігати впливу агресій на здоров’я незалежно від того, де вони відбуваються чи можуть статися ❞.

 



Актуально

Реформи охорони здоров’я України....

Приймальня

Новини

14.03.24
Модернізація медичної освіти та медичної науки в Україні: відбувся «Інформаційний день»
08.03.24
Конференція трудового колективу
усі новини

Календар подій

Попередні May - 2023 Наступні
 Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
01020304
05
06
07
08
09
10
11
12
1314
15
16
1718
19
2021
2223
24
25
26
2728
29
30
31 

Фотодокументи