Профспілка працівників охорони здоров'я України

  Оплата праці

  Права працівників



  Преса

  Дайджест

  Приймальня голови молодіжної ради

Детальніше

02.01.2023

Про пріоритети в роботі, виклики, які стоять сьогодні перед областю начальник Львівської ОВА Максим Козицький розповів у інтерв’ю для Льві

Про пріоритети в роботі, виклики, які стоять сьогодні перед областю начальник Львівської ОВА Максим Козицький розповів у інтерв’ю для Львівської Пошти.

Як він зазначив, завдання Львівської ОВА – створювати якісні умови для розвитку медицини та освіти, аби люди тут хотіли жити і працювати.

«Хочеш чи не хочеш, але кожен із нас рано чи пізно має справу з медициною. І кожен, звісно, хоче отримувати якісні медичні послуги, щоб були фахові медики. І це правильно. Тому маємо все зробити, аби впроваджувати все нове і сучасне у сфері охорони здоров’я. Аналогічне і з освітою. Адже якісна освіта в сучасному світі є вкрай важливою. Одне з актуальних завдань у часі війни: щоб у кожній школі був фаховий психолог, який зможе надати дитині якісну психоемоційну підтримку. Школярі можуть страждати від того, що хтось із рідних постраждав на війні або внаслідок війни. Отже, дуже важливою є допомога психолога учню. Наголошу: якісна допомога!»,- зазначив Максим Козицький.

Він розповів про результати роботи проєкту «Почуй лікаря» та Superhumans Center.

Так, завдяки проєкту «Почуй лікаря» майже 4 тисяч школярів зі всієї Львівщини прослухали цього року курс лекцій про те, як піклуватися про своє здоров’я. Ще чотири тисячі батьків, педагогів та учасників освітнього процесу пройшли тренінги з психологічної підтримки в межах медико-психосоціальної допомоги від Львівської ОВА.

На Львівщині розвивають центр Superhumans Center – створюють спеціалізовану клініку для протезування дорослих і дітей, здійснення операцій з реконструкції понівечених частин тіла, а також лікування посттравматичного стресового розладу. Цей медичний заклад має повністю відновлювати українців після пережитого на війні.

Важливо, що медичні сервіси, які надаватиме Superhumans Center, будуть безкоштовними і для військових, і для цивільних. Головний акцент тут буде на інноваційність, сучасність та комфорт. 

Окрім цього, мовиться не лише про надання медичних послуг, але й про те, аби цей центр став освітнім тренінговим центром для медиків із України та світу. 

«Наша мета в медицині – закрити потреби у певних послугах. Скажімо, що стосується охорони здоров’я матері та дитини, то Львівський обласний перинатальний центр – це один із таких секторів. Мовиться про надання низки послуг для матері та дитини в одній установі на обласному рівні. Тішуся, що 2022-ий для перинатального центру став роком впровадження важливих нових послуг. Із червня у медзакладі працює відділення медичної реабілітації передчасно народжених та малих дітей, з жовтня – на базі центру функціонує Регіональний центр неонатального скринінгу. У грудні у перинатальному центрі розпочав роботу сучасний і високотехнологічний Банк грудного молока – якісна інвестиція в здоров’я дітей. Час важкий, але якщо не думати про дітей, не думати про майбутнє, то для чого тоді воювати і перемагати? Точно для того, щоб ми могли мати здорове покоління українців», - розповів Максим Козицький.

Як наголосив очільник області, підтримка галузі охорони здоров’я завжди була серед пріоритетів, а у 2022-ому й поготів.

Так, впродовж цього року в обласній дитячій лікарні «Охматдит» у межах обласних програм облаштували укриття та реконструювали систему киснепостачання, провели ремонт клініки травматології, відремонтували фасад. У грудні у медзакладі запрацював оновлений рентген-кабінет із новим високотехнологічним рентген-апаратом. Особливість нового обладнання – мала доза опромінення, що по-особливому важливо для діток, та можливість проводити цілий комплекс обстежень. Щонайменше п’ять тисяч маленьких пацієнтів, які проходять упродовж року діагностику тут, матимуть змогу отримати якісні та швидкі результати. 

«Загалом певен: кожен медзаклад має розвиватися і бути конкурентним, а люди мають обирати, де найкраще надають ті чи інші медичні послуги», - зазначив очільник області. 

Максим Козицький розповів про роботу Офісу підтримки військовослужбовців та членів їхніх сімей, працівники якого можуть допомогти у різних ситуаціях.

До роботи Офісу залучені представники територіальних органів Пенсійного фонду, департаменту соціального захисту населення ЛОВА, Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, Ради адвокатів Львівської області, Юридичної клініки ЛНУ імені Івана Франка, а також психологи та волонтери.

Щоб люди отримували послуги швидше, Офіс співпрацює з низкою установ, зокрема територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки, військовими формуваннями, правоохоронними органами, територіальними органами Пенсійного фонду України, органами місцевого самоврядування та органами соціального захисту населення у Львівській області. 

У цьому офісі військовослужбовці, добровольці, резервісти, ветерани російсько-української війни та члени їхніх сімей можуть розраховувати на відкритість, оперативність і підтримку. 

Графік роботи: з 10.00 по 18.00 (у робочі дні). Номер телефону гарячої лінії +38 (068) 260 68 15 (цілодобово).

Порушили і питання допомоги ВПО.

«Проблема є постійно, адже на Львівщину щодня прибувають найбільш незахищені верстви населення. Заклади вже переповнені. Тривають ремонти і збільшуємо кількість місць. У 2023-ому нам потрібно з десяток нових таких закладів і знайти опікунів, які ними будуть займатися. На Львівщині є багато недобудованих або закинутих об’єктів, які можна було б відремонтувати і там поселяти ВПО», - зазначив Максим Козицький. 

Також, у всіх районах Львівщини продовжують працювати консультативно-координаційні центри допомоги внутрішньо переміщеним особам – тут людей вислухають, нададуть юридичну та психологічну допомогу. Допомагають із пошуком роботи. Консультують щодо пенсійного забезпечення та соціальних виплат.

Функціонують вони при районних військових адміністраціях з понеділка по п’ятницю з 10.00 до 17.00. 

Пріоритетними на 2023 рік очільник області назвав професійно-технічну освіту, розвиток якісних медичних послуг, соціальні заклади та допомогу найбільш незахищеним верствам населення.

«Наш акцент буде на професійно-технічній освіті, зокрема мовиться про створення науково практичних центрів з можливістю отримувати якісну професійну освіту та співпрацю з підприємствами, де б молодь без відриву від навчання могла одразу проходити практику. Є велика потреба у робітничих професіях зараз, тому це важливо. Також наш акцент на розвиток якісних медичних послуг – розвиток обласних медичних закладів. Зокрема, мовиться про розширення спектра послуг у сфері охорони здоров’я Львівщини, аби вони були конкурентні. Окрім цього, серед пріоритетів області є соціальні заклади та надання допомоги найбільш незахищеним верствам населення», - зазначив Максим Козицький.

 



Актуально

Реформи охорони здоров’я України....

Приймальня

Новини

15.04.24
Звернення ФПУ до КМУ
15.04.24
Задля перемоги
усі новини

Календар подій

Попередні April - 2024 Наступні
 Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
01
020304050607
08
091011121314
15
1617182021
22232425262728
2930 

Фотодокументи