Профспілка працівників охорони здоров'я України

  Оплата праці

  Права працівників



  Преса

  Дайджест

  Приймальня голови молодіжної ради

Детальніше

21.11.2022

Голова ФПУ Григорій Осовий звернувся до делегатів Всесвітнього конгресу профспілок

На 5-му Всесвітньому конгресі Міжнародної конфедерації профспілок, який проходить в Австралії, виступив очільник делегації ФПУ, член Генеральної Ради МКП Григорій Осовий.

 

Звертаючись до делегатів він наголосив, що передусім говоритиме про питання війни і миру. Тому що тільки в умовах миру можна забезпечити гідну працю і добробут людей, а головне зберегти їм життя. Розповівши учасникам про колосальні втрати, які несе український народ і держава, у цинічно розв'язаній росією війні, заявив, що це злочин проти людяності. І в такій ситуації ніхто не може залишатися байдужим.

Григорій Осовий запропонував Конгресу у своїй резолюції рішуче засудити ФНПР за те, що вона підтримала війну Росії проти України і доручити комісії з розслідування подати новообраній Генеральній раді пропозиції про подальше перебування цієї організації у складі МКП.

Щодо висловлювань про швидке припинення війни, він відреагував, таким чином;  українці звісно прагнуть миру, але не ціною відмови від частини своїх територій, незалежності і права самим визначати свою долю. Тільки повне їх звільнення, відшкодування росією завданих збитків і надання міжнародних гарантій безпеки Україні можуть стати основою для досягнення справедливого миру.

 Український профспілковий лідер подякував усім країнам і народам, що підтримують справедливу боротьбу проти російського агресора. І, передусім, присутнім на Конгресі представникам національних профцентрів і міжнародних об'єднань профспілок, за солідарність і допомогу.

 

Говорячи про необхідність нового Громадського договору, очільник української делегації зазначив, що потрібно визнати, що в реальному житті інша сторона соціального контракту перестала його виконувати. Це видно по глобальних індексах МКП дотримання прав трудящих. Це глобальний виклик для усього профспілкового руху, який торкається і України, в якій транснаціональний капітал через своїх лобістів протягає антитрудові і антипрофспілкові закони на користь бізнесу. Неолібералізм ставить під загрозу колишні соціальні завоювання трудящих. Профспілки України роблять усе можливе в умовах воєнного стану, щоб захистити працівників. Неоціниму підтримку в цьому українські профспілки отримують від МКП і ЕКП.

Потрібно підштовхнути українську владу переглянути соціально-трудову політику і привести її у відповідність із стандартами соціальної Європи як країни-кандидата в члени ЄС, – вважає він.

З приводу прийняття Програми дій МКП та обрання Генерального секретаря і його команди, Голова ФПУ висловився на підтримку кандидатури Генерального секретаря ЕКП Луки Вісентіні. Він подякував Шаран Барроу, яка на посту Генерального секретаря зуміла зробити МКП ще авторитетнішою організацією.

Завершив свою промову Григорій Осовий словами: «Згуртовані і мобілізовані рішеннями Конгресу ми продовжимо справедливу боротьбу! Хай живе профспілкова солідарність! Слава героїчному народу України!».

 

Пресцентр ФПУ

 



Актуально

Реформи охорони здоров’я України....

Приймальня

Новини

14.03.24
Модернізація медичної освіти та медичної науки в Україні: відбувся «Інформаційний день»
08.03.24
Конференція трудового колективу
усі новини

Календар подій

Попередні March - 2024 Наступні
 Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 010203
04050607
08
0910
111213
14
151617
18192021222324
252627293031

Фотодокументи