Профспілка працівників охорони здоров'я України

  Оплата праці

  Права працівників



  Преса

  Дайджест

  Приймальня голови молодіжної ради

Детальніше

12.08.2022

23 найкращих медиків України нагородили «Орденом Святого Пантелеймона».

23 найкращих медиків України нагородили «Орденом Святого Пантелеймона». 

9 серпня у День Святого великомученика і цілителя Пантелеймона.медиків відзначили нагородами. Серед нагороджених і наша колега  Ольга Зачепа, полковник медичної служби, начальниця медичної частини Львівського військово-медичного клінічного центру Західного регіону.

За самовіддане служіння українському народу, мужність і стійкість у боротьбі за здоров'я українцівн  лікарка отримала найпрестижнішу нагороду у сфері медицини –  Медичний Оскар – Орден Святого Пантелеймона. Також Ольгу Зечепу нагородили Орденом Княгині Ольги ІІІ ступеня.

 

Цього року відзнака має лише одну номінацію - «За самовіддане служіння українському народу, мужність і стійкість у боротьбі за здоров’я українців, за свободу й незалежність України у війні з російським агресором»,

Як розповіли учасники заходу, попри повномасштабну агресію російської федерації, Поважна рада ордену прийняла рішення скоротити бюрократичну частину процедури та видозмінити критерії конкурсу. Серед переможців є багато військових медиків або цивільних лікарів, які пішли на фронт.

Голова Поважної ради Громадської ініціативи «Орден святого Пантелеймона» Василь Князевич, відкриваючи церемонію нагородження, відзначив, що цей проєкт попри війну і всі випробування й надалі розвиватиметься.

Своєю чергою директор Національного інституту серцево-судинної хірургії ім. М.Амосова, академік Василь Лазоришинець зазначив: «Ми відзначаємо медиків не тільки в мирний час. А під час війни це надзвичайно важливо, тому що ми бачимо своїх героїв, можемо зустрітись, поспілкуватись з ними, поділитись своїми проблемами. Бачити перед собою цих героїв - це надзвичайно для нас важливо».

Як повідомляв Укрінформ, відзнака за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона» - це найвища громадська нагорода, яка має професійно-фахове спрямування, присуджується за значні результати в галузі охорони здоров’я, у духовному й фізичному розвитку українського суспільства. Відзнака вручається особам, яким притаманні високий професіоналізм, духовно-моральні якості, та які досягли значних особистих результатів у галузі охорони здоров’я, благодійній та громадській діяльності.

Відзнаку погодили та благословили предстоятелі найбільших християнських церков України.

 

 



Актуально

Реформи охорони здоров’я України....

Приймальня

Новини

20.04.24
В І Т А Є М О з обранням!
15.04.24
ДО ПИТАННЯ УКРАЇНСТВА ПРОФСПІЛОК
усі новини

Календар подій

Попередні April - 2024 Наступні
 Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
01
020304050607
08
091011121314
15
16171819
20
21
222324252728
2930 

Фотодокументи