Профспілка працівників охорони здоров'я України

  Оплата праці

  Права працівників



  Преса

  Дайджест

  Приймальня голови молодіжної ради

Детальніше

05.04.2022

У ОХМАТДИТІ рятують дітей з Маріуполя

 

 

У Львівській обласній дитячій лікарні рятують двох хлопчиків, які разом із сім’ями намагалися вирватися із Маріуполя до Запоріжжя, та потрапили під обстріли «Градами».


«Дві різні сім’ї, дві долі і дві схожі історії. Вони вибиралися із Маріуполя на власних авто і вже на під’їзді до Запоріжжя на пагорбі їх колону з автомобілів почали обстрілювати із «Градів»», - йдеться у повідомленні.

Один із хлопчиків, якого зараз лікують в Охматдиті, – дворічний Артем, поряд з ним бабуся Світлана. Окрім неї і Артема, у машині знаходилися дідусь, батьки хлопчика та його дядько.

«Я ніколи не забуду, як моя донька йшла назустріч машинам, падала, непритомніла, дивилася мені в очі і казала – мамо, це все», - розповіла пані Світлана.

 

 

Усі, окрім Світлани, отримали важкі поранення і спочатку були госпіталізованими до лікарень Запоріжжя, згодом – до Львова. У Артемчика тотальне мінно-вибухове ураження тіла. Але сьогодні, дякуючи лікарям, його здоров’ю уже нічого не загрожує. Тринадцятирічному Івану, який разом зі своїми батьками також їхав до Запоріжжя, пощастило менше. Як повідомляють лікарі, хлопчик прибув у важкому стані, з апаратами зовнішньої фіксації – відкрита черепно-мозкова травма, відкрита травма грудної клітки, множинні мінно-вибухові ураження черевної порожнини, верхніх і нижніх кінцівок тощо.

«Сьогодні йому проведено ряд обстежень, скореговано терапію, він у свідомості, самостійно харчується», - додали в Охматдиті.

Зі слів мами Івана - Марії, під час обстрілів син прощався із життям, проте вижив, бореться і мріє стати справжнім футболістом.

24 лютого президент росії путін розпочав повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють і знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: Охматдит Львів 



Актуально

Реформи охорони здоров’я України....

Приймальня

Новини

14.03.24
Модернізація медичної освіти та медичної науки в Україні: відбувся «Інформаційний день»
08.03.24
Конференція трудового колективу
усі новини

Календар подій

Попередні March - 2024 Наступні
 Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 010203
04050607
08
0910
111213
14
151617
18192021222324
252627283031

Фотодокументи