Профспілка працівників охорони здоров'я України

  Оплата праці

  Права працівників



  Преса

  Дайджест

  Приймальня голови молодіжної ради

Детальніше

05.04.2022

Роз"яснення МОЗ

Що робити інтернам, які не мають можливості проходити практичну частину інтернатури на базах стажування у зв’язку із воєнним станом?

Через воєнний стан, введений у зв’язку з повномасштабним вторгненням російської федерації на територію України, значна кількість лікарів та провізорів-інтернів не мають можливості проходити практичну частину інтернатури на базах стажування.

Для інтернів, базу стажування яких пошкоджено (наприклад, заклад охорони здоров’я зруйновано або до нього неможливо дістатися), буде внесено зміни у графік проходження інтернатури: з 01 квітня 2022 року для лікарів (провізорів/фармацевтів)-інтернів заочна частина інтернатури замінюється на очну частину інтернатури.

Попередньо такі зміни плануються строком на 1 місяць, але залежно від ситуації в України, вони можуть бути продовжені.

Що робити лікарю чи провізору-інтерну, якому потрібно змінити графік проходження інтернатури?

Лікар (провізор/фармацевт)-інтерн надсилає заявку про неможливість проходити практичну частину інтернатури закладу вищої (післядипломної) освіти, у якому він проходить очну частину інтернатури.

Заявка може бути довільної форми, але обов’язково повинна містити: 

  • обґрунтування, які вказують на вимушені та пов’язані із воєнними діями на відповідній території України причини, що спонукають до заміни заочної частини інтернатури на очну; 
  • повне найменування бази стажування, мобільний телефон лікаря (провізора)-інтерна.

Поінформувати куратора на базі стажування інтернатури про коригування індивідуального навчального плану підготовки лікаря (провізора/фармацевта) інтерна в інтернатурі та графіка проходження інтернатури (стосується лікарів (провізорів)-інтернів, які проходять інтернатуру у приватних, державних закладах охорони здоров’я).

Заклад вищої (післядипломної) освіти, який здійснює підготовку лікарів (провізорів/фармацевтів)-інтернів, повинен:

  • прийняти та опрацювати заявку лікаря (провізора/фармацевта)-інтерна;
  • внести зміни до індивідуальних навчальних планів підготовки інтернів в інтернатурі та графіку проходження інтернатури;
  • поінформувати про зміни у графіках проходження інтернатури структурні підрозділи з питань охорони здоров’я обласних та Київської міської адміністрацій; 
  • ознайомити інтерна з відкоригованим індивідуальним навчальним планом підготовки лікарів (провізорів) інтернів в інтернатурі та графіком проходження інтернатури.

Структурні підрозділи з питань охорони здоров’я обласних та Київської міської  державних адміністрацій повинні видати наказ про направлення лікарів-інтернів, які не мають змоги проходити інтернатуру на базах стажування з об’єктивних причин, обумовлених воєнними діями, на проходження очної частини інтернатури до закладів вищої (післядипломної освіти).

Просимо заклади охорони здоров’я, незалежно від форми власності та підпорядкування, які є базами стажування, сприяти коригуванню індивідуальних навчальних планів підготовки лікарів (провізорів/фармацевтів)-інтернів в інтернатурі та графіків проходження інтернатури.

Важливо!

Загальна тривалість підготовки в інтернатурі, очної (освітньої) та заочної (практичної), встановленої законодавством, що діє на момент вступу до інтернатури лікаря (провізора/фармацевта)-інтерна залишається незмінною (не може бути скороченою) та повинна відповідати програмі підготовки в інтернатурі за відповідною спеціальністю.

Внесення змін до індивідуальних навчальних планів підготовки лікарів (провізорів/фармацевтів)-інтернів в інтернатурі, графіків проходження інтернатури повинно здійснюватися з дотриманням процедури, визначеної законодавством.

У всіх закладах вищої (післядипломної) освіти, які здійснюють підготовку лікарів (провізорів/фармацевтів)-інтернів забезпечено умови для безперервного ведення освітнього процесу.

Загалом освітній процес здійснюється за дистанційною формою або гібридною моделлю (поєднання онлайн навчання, традиційного та самостійного навчання).



Актуально

Реформи охорони здоров’я України....

Приймальня

Новини

15.04.24
Звернення ФПУ до КМУ
15.04.24
Задля перемоги
усі новини

Календар подій

Попередні April - 2024 Наступні
 Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
01
020304050607
08
091011121314
15
1617181921
22232425262728
2930 

Фотодокументи