Профспілка працівників охорони здоров'я України

  Оплата праці

  Права працівників



  Преса

  Дайджест

  Приймальня голови молодіжної ради

Детальніше

27.09.2021

Оновлення системи збору інформації про заборгованість з виплати зарплати – один з механізмів отримання оперативних і достовірних даних

На виконання протокольного рішення Міжвідомчої робочої групи з питань погашення заборгованості з виплати заробітної плати 24 вересня ц.р. Мінекономіки проведено робочу нараду з питань створення інформаційної платформи для оперативного інформування роботодавцями про стан заборгованості із заробітної плати для забезпечення функціонування системи аналізу та прийняття рішень щодо запобігання цьому явищу, за участі представників Мінцифри, Держпраці, ДПСУ, Держстату, сторін соціального діалогу.

<xml> </xml><xml></xml>

 

Наразі існує декілька джерел інформації про заборгованість з виплати заробітної плати – це Держстат, ДПС, Держпраці. Але перші два джерела не є достатньо оперативними. При цьому дані Держстату є, також, не достатньо релевантними, оскільки статистичні дослідження не охоплюють 100% роботодавців. І фактично єдиним більш-менш динамічним, оперативним джерелом є на сьогодні інформація Держпраці про дані із заборгованості з виплати заробітної плати, яка фактично в ручному режимі збирається з ОДА, райдержадміністрацій, ЦОВВ.

Учасниками наради запропоновано запровадження пілотного проекту для державних і комунальних підприємств щодо оновлення системи збору інформації, що дозволить через Портал адміністративних послуг отримувати публічні оперативні і найбільш достовірні дані з першоджерел – від підприємств, що допускають зарплатну заборгованість. При цьому забезпечити моніторинг та контроль за внесенням оперативних даних.

У свою чергу, перший заступник СПО об’єднань профспілок, заступник Голови ФПУ Олександр Шубін зазначив, що профспілки долучаться до цієї роботи з метою кардинального вирішення проблеми заборгованості з виплати зарплати.

Департамент з питань бюджету та оплати праці

 

 

 



Актуально

Реформи охорони здоров’я України....

Приймальня

Новини

14.03.24
Модернізація медичної освіти та медичної науки в Україні: відбувся «Інформаційний день»
08.03.24
Конференція трудового колективу
усі новини

Календар подій

Попередні November - 2021 Наступні
 Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
01
02
03
04
050607
0809
10
11
12
1314
15
16
17
18
19
2021
2223
24
25
26
2728
29
30 

Фотодокументи