Профспілка працівників охорони здоров'я України

  Оплата праці

  Права працівників



  Преса

  Дайджест

  Приймальня голови молодіжної ради

Детальніше

24.08.2021

Вийшов з друку черговий нрмер газети "Інформаційний бюлетень "За медправа"

«Ти у мене єдина» 

 Адже 30 років незалежності – це справді знакова подія, яку неможливо вмістити у вузькі межі формальних святкувань. Тому що Україна – молода країна з багатовіковою історією.

Упродовж сторіч мільйони українців боролися за здобуття незалежності, пройшли через зради, війни та голодомори. А здобувши таку омріяну свободу й державність, уже покоління наших сучасників було змушене відстоювати свободу та європейський вибір на революціях, а згодом – зі зброєю в руках захищати суверенітет і територіальну цілісність Української держави від зазіхань північного сусіда.

 Медики клінічної лікарні швидкої медичної допомоги з допомогою робота-хірурга Da Vinci прооперували дитину. Зокрема, 14-річній дівчинці видалили 10-сантиметрову кисту селезінки.

 26 липня у Львівській обласній дитячій клінічній лікарні «Охматдит» запрацювала Кризова кімната, дружня до дитини. Приміщення призначене для роботи з дітьми, які постраждали внаслідок злочину чи стали свідками сексуального насильства або експлуатації, інших злочинів, або такими, які підозрюються в скоєнні злочинів.

 На базі Львівського обласного діагностичного центру створять центр телемедицини. Його мета – забезпечення доступу мешканців Львівщини до високоваліфікованої медичної допомоги, покращення організації співпраці сімейних лікарів із віддалених місцевостей із вузькопрофільними лікарями, консультація яких їм може бути необхідна (невропатолог, кардіолог, гастроентеролог та інші). [L1] 

 

Замість черг онлайн-консультація: як змінилася первинка за 30 років в Україні

 За 30 років незалежності в Україні трансформувалася система охорони здоров’я, у яку входять зміни у первинній медичній допомозі. Заступниця міністра охорони здоров’я Ірина Садов’як поспілкувалася з Фактами ICTV щодо змін у цьому напрямку та розповіла про головні досягнення у первинці.

Онлайн-оформлення лікарняних: особливості та процедура здійснення

 Із 04 червня в Україні запровадили цільову модель формування та видачі е-лікарняних. Це стало можливим завдяки наказу МОЗ від 01.06.2021 р. № 1066 "Деякі питання формування медичних висновків про тимчасову непрацездатність та проведення їхньої перевірки" (далі – Наказ № 1066). При цьому, із червня по кінець серпня в Україні діє перехідна модель впровадження е-лікарняних. Вона передбачає, що упродовж цього часу медичні заклади будуть формувати як медичні висновки про тимчасову непрацездатність, так і видавати паперові листки непрацездатності. Про це повідомляють у Львівському відділенні Фонду соціального страхування України.

Честь медичної професії - це найвища громадська відзнака, яка присуджується в кількох номінаціях за професіоналізм та милосердя, гуманістичну й благородну діяльність у галузі охорони здоров’я.

Відтак професор кафедри пропедевтики внутрішньої медицини ЛНМУ ім.Данила

Галицького, голова Світової Федерації Українських Лікарських Товариств Андрій

Базилевич отримав Орден у номінації «;За досягнення у міжнародному співробітництві в охороні здоров’ я;.

Голова Комісії УГКЦ у справах душпастирства охорони здоровя сестра Севастіяна

Карвацька нагороджена відзнакою у номінації «;Взірець служіння суспільству»


 [L1]



Актуально

Реформи охорони здоров’я України....

Приймальня

Новини

20.04.24
В І Т А Є М О з обранням!
15.04.24
ДО ПИТАННЯ УКРАЇНСТВА ПРОФСПІЛОК
усі новини

Календар подій

Попередні April - 2024 Наступні
 Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
01
020304050607
08
091011121314
15
16171819
20
21
222324252628
2930 

Фотодокументи