Профспілка працівників охорони здоров'я України

  Оплата праці

  Права працівників



  Преса

  Дайджест

  Приймальня голови молодіжної ради

Детальніше

16.06.2021

Трудові книжки стають електронними

В Україні набув чинності Закон України № 1217-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі».

 

Закон запроваджує облік трудової діяльності в електронній формі, що дозволяє не оформляти/не вести паперові трудові книжки. Україна має поступово відмовлятися від паперових трудових книжок.

Однак викидати паперові примірники трудових книжок не варто, оскільки закон передбачає п’ятирічний перехідний період: у цей період можна використовувати як паперову, так і електронну трудову

.Згідно із пояснювально. запискою, вносити відомості про трудову діяльність до Державного реєстру через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду у вигляді сканованих або оцифрованих копій документів (трудової книжки, довідок тощо) будуть працівник і роботодавець з обов’язковим накладенням кваліфікованого електронного підпису.

Після внесення відомостей про трудову діяльність працівника роботодавець зобов’язаний видати оригінал паперової трудової книжки йому на руки під підпис

Паперові трудові книжки знищувати не будуть, але підприємства не мусять їх зберігати. За бажанням співробітника він може забрати її собі й зберігати вдома. У такому випадку роботодавець на вимогу зобов’язаний заповнювати цей документ

За найближчі 5 років до Державного реєстру будуть вноситися відомості з паперових трудових книжок.Пенсійний фонд України протягом п’яти років має включити до реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування відсутні дані про трудову діяльність працівників на підставі відомостей, наданих страхувальниками.

Автоматичне призначення пенсії.


За наявності повної інформації в реєстрі застрахованих осіб про всі періоди трудової діяльності особи пенсію за віком буде призначено автоматично (без звернення особи) з дня, що слідує за днем досягнення пенсійного віку.

За матеріалами Finance.ua 



Актуально

Реформи охорони здоров’я України....

Приймальня

Новини

15.04.24
Звернення ФПУ до КМУ
15.04.24
Задля перемоги
усі новини

Календар подій

Попередні October - 2021 Наступні
 Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 010203
04050607080910
11121314151617
18
19
20
21
222324
25
26
27
28
293031

Фотодокументи