Профспілка працівників охорони здоров'я України

  Оплата праці

  Права працівників



  Преса

  Дайджест

  Приймальня голови молодіжної ради

Детальніше

14.05.2020

Вимоги програми медичних гарантій: стаціонарна допомога при COVID-19 (протягом квітня 2020 року)

 


Для належного виконання Договору надавач медичних послуг зобов’язується забезпечити наявність необхідного для надання послуг медичного обладнання і персоналу та відповідати наступним умовам надання відповідних медичних послуг.

Умови надання послуг: стаціонарно.

Підстави надання послуг: підозра або встановлене захворювання на коронавірусну хворобу (COVID-19) (U07.1 «2019-nCoV гостра респіраторна хвороба»):

  • направлення лікаря з надання первинної медичної допомоги, якого вибрано за декларацією про вибір лікаря, або лікуючого лікаря;
  • доставлення бригадою екстреної (швидкої) медичної допомоги;
  • направлення з іншого клінічного підрозділу та/або закладу;
  • самозвернення у невідкладному стані.

Вимоги до організації надання послуги:

  1. Наявність закладу охорони здоров’я у додатку 3 Порядку реалізації програми державних гарантій медичного обслуговування населення у 2020 році, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 5 лютого 2020 р. № 65.
  2. Відсутність у закладу охорони здоров’я чинного договору про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій щодо медичних послуг, що визначені главою 27 Порядку реалізації програми державних гарантій медичного обслуговування населення у 2020 році, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 5 лютого 2020 р. № 65.
  3. Надання закладом охорони здоров’я медичних послуг пацієнтам з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, у період з 1 по 30 квітня 2020 р.
  4. Здійснення додаткових доплат (винагород) співробітникам закладу охорони здоров’я, які безпосередньо задіяні до лікування пацієнтів з коронавірусною хворобою (COVID-19) у розмірі до 300 відсотків заробітної плати (посадового окладу (з підвищеннями) з урахуванням обов’язкових доплат, надбавок) відповідно до законодавства.

Опис медичних послуг, які будуть надаватися за Договором (Специфікація)

Для належного виконання Договору надавач медичних послуг зобов’язується забезпечити наступний обсяг послуги (специфікація) відповідно до потреб пацієнта:

  1. Забезпечення первинного огляду пацієнта з визначенням його маршрутизації.
  2. Проведення тестування на SARS-CoV-2 методом полімеразної ланцюгової реакції у пацієнта з підозрою або встановленим захворюванням на коронавірусну хворобу (COVID-19) відповідно до наказів Міністерства охорони здоров’я України.
  3. Проведення необхідних лабораторних та інструментальних досліджень.
  4. Надання медичної допомоги для лікування коронавірусної хвороби (COVID-19) відповідно до галузевих стандартів.
  5. Надання медичної допомоги, направленої на полегшення, зняття чи усунення симптомів і проявів захворювання чи іншого порушення життєдіяльності, нормалізацію порушених процесів життєдіяльності й одужання, відновлення здоров’я пацієнтів. Забезпечення знеболення та медикаментозної терапії.
  6. Забезпечення моніторингу та корекції лікувальних заходів залежно від супутніх патологічних станів.
  7. Проведення заходів із профілактики загальних ускладнень.
  8. Проведення заходів із вторинної профілактики супутніх захворювань.
  9. Проведення консультацій лікарями інших спеціальностей.

Суб’єкт господарювання, який бажає укласти Договір з НСЗУ, повинен відповідати Вимогам до надавача послуг з медичного обслуговування населення, з яким головними розпорядниками бюджетних коштів укладаються договори про медичне обслуговування населення, затвердженим Постановою Кабінету Міністрів України від 28 березня 2018 р. № 391.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису»
за матеріалами nszu.gov.ua 



Актуально

Реформи охорони здоров’я України....

Приймальня

Новини

14.03.24
Модернізація медичної освіти та медичної науки в Україні: відбувся «Інформаційний день»
08.03.24
Конференція трудового колективу
усі новини

Календар подій

Попередні March - 2024 Наступні
 Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 010203
04050607
08
0910
111213
14
151617
18192021222324
252627293031

Фотодокументи