Профспілка працівників охорони здоров'я України

  Оплата праці

  Права працівників



  Преса

  Дайджест

  Приймальня голови молодіжної ради

Детальніше

16.08.2019

На Форумі медичного туризму розглянули тенденції та перспективи розвитку Львівського регіону

Майже півмільйона туристів відвідало Львівщину з метою оздоровлення. Зокрема, особливою популярністю користуються такі галузі: косметологія, офтальмологія, лікування опорно-рухового апарату та системи травлення. Про це йшлося 8 серпня, під час Конференції медичного туризму, курортів та рекреації.


«Львівщина має 12 реабілітаційний закладів, 7 бальнеологічних курортів , кілька десятків спа-курортів, 200 джерел мінеральних вод та багато інших локацій. Скандинавські медики в якості оздоровлення прописують прогулянки горами, які в нас теж є. Дві третини області вкрито лісами, тож рекреаційний осередки теж є», - зазначила начальник управління туризму та курортів Львівської ОДА Наталія Табака.

Зі свого боку, генеральний директор МА «Львів» імені Данила Галицького Тетяна Романовська ознайомила учасників форуму із логістичними можливостями регіону, як елементом розвитку туристисної галузі області.

«Оновлена інфраструктура аеропорту дала можливість нового поштовху до розвитку регіону, адже 5 млн пасажирів на рік – це шанс для розвитку туризму. Карта маршрутів за останні два роки суттєво розширилась. Львівський аеропорт уже має 49 маршрутів, але розвиватися ще є куди. Туристи можуть приїжджати не лише влітку чи взимку, а упродовж усього року. Що більше рейсів буде в аеропорту, то більше можливостей для розвитку регіону», - наголосила Тетяна Романовська.

Значний розвиток галузі медичного туризму відмітив і заступник директора департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Андрій Васько.

«Сфера медичного туризму перейшла на мову ефективного менеджменту та економічної доцільності. Соціальна значимість нарешті поєдналась із ефективністю. Львівщина цікава для внутрішніх партнерів та зовнішніх інвесторів передовсім онкологічною сферою та кардіохірургією. Посилення своїх клінік те перефокусування уваги пацієнтів на внутрішні можливості дозволить посилити рівень наших послуг. Багато наших фахівців стажуються за кордоном», - акцентував Андрій Васько.

На думку Андрія Васька, зацікавленість приватного сектору свідчить про те, що медичний туризм Львівщини є цікавим та перспективним.

Організатори заходу - Львівська обласна державна адміністрація, Міністерство економічного розвитку та торгівлі України, Українська Асоціація медичного туризму.


 

   



Актуально

Реформи охорони здоров’я України....

Приймальня

Новини

15.04.24
Звернення ФПУ до КМУ
15.04.24
Задля перемоги
усі новини

Календар подій

Попередні January - 2020 Наступні
 Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 01
02
03
0405
0607
08
09
10
1112
13
14
1516171819
20212223242526
2728
29
3031 

Фотодокументи