Профспілка працівників охорони здоров'я України

  Оплата праці

  Права працівників



  Преса

  Дайджест

  Приймальня голови молодіжної ради

Детальніше

05.08.2019

Читайте черговий номер гаети "Інформаційний бюлетено "За медичні права"

 

Вперше День Незалежності України святкувався не 24 серпня, а 16 липня — у день, коли Верховна Рада прийняла Декларацію про державний суверенітет України. Саме цей документ, ухвалений у 1990 році, дав змогу через рік проголосити незалежність країни. І уже тоді, на честь проголошення — свято вирішили відзначати 24 серпня.

Відтепер в Україні буде цільове фінансування медичної науки на інноваційні наукові проекти, а не фінансування ставок, як це було раніше. Вже з вересня цього року фінансування відбуватиметься за новим принципом, що забезпечить ефективне використання коштів платників податків.

 

1 січня 2020 року всі медичні заклади, що надають спеціалізовану медичну допомогу, перейдуть на оплати за договорами з Національною службою здоров’я України (НСЗУ). Для цього вони мають відповідати кільком вимогам, перша з яких — реорганізуватись у комунальні некомерційні підприємства.

ЯК АВТОНОМІЗУЮТЬСЯ ЛІКАРНІ ЗА ОБЛАСТЯМИ

Зараз ситуація з реорганізацією лікарень в країні нерівномірна. Лідером по реорганізації закладів є Полтавщина — 85% спеціалізованих закладів вже змінили свій статус на комунальні некомерційні підприємства (КНП). На другому місці Харківська область — 80% медзакладів автономізовані. За ними Волинська (75%), Рівненська (73%) та Львівська області (68%).

6 липня набув чинності Закон «Про забезпечення функціонування української мови як державної». Документ став чинним через два місяці після опублікування його в газеті «Голос України».

Закон закріплює, що єдиною державною (офіційною) мовою в Україні є українська - і вона обов'язкова для органів державної влади і публічних сфер на всій території держави. Публічне приниження чи зневажання української мови буде підставою для притягнення до юридичної відповідальності. За навмисне спотворення української мови в офіційних документах і текстах або створення перешкод та обмежень у застосуванні української мови також каратимуть.

25 липня 2019 року у департаменті охорони здоров’я відбулось засідання робочої групи щодо подання пропозицій до Стратегії розвитку Львівської області на період до 2027 року та Плану заходів з її реалізації на 2021-2023 роки.


Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф отримав 10 сучасних автомобілів марки Ford. Машини придбані за кошти обласного бюджету. Вартість кожної з них близько 2 млн. грн. Ці автомобілі належать до класу “В”.  

 

             Львівська обласна психіатрична клінічна лікарня має тривалу та славну історію становлення та розвитку.

Зараз у рамках зміни парадигми сприйняття Кульпаркова, ми хочемо не лише відродити його авторитет, а й повернути колишній статус осередку культури.

Нещодавно  ми стали глядачами та учасниками надзвичайно крутої ретро-вечірки, за участю не лише працівників нашої клініки, а й відомих та шанованих пана Дзюньо та пані Мірці (Богдан Рибка та Myroslava Sydor).

 



Актуально

Реформи охорони здоров’я України....

Приймальня

Новини

14.03.24
Модернізація медичної освіти та медичної науки в Україні: відбувся «Інформаційний день»
08.03.24
Конференція трудового колективу
усі новини

Календар подій

Попередні March - 2024 Наступні
 Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 010203
04050607
08
0910
111213
14
151617
18192021222324
252627283031

Фотодокументи