Профспілка працівників охорони здоров'я України

  Оплата праці

  Права працівників



  Преса

  Дайджест

  Приймальня голови молодіжної ради

Детальніше

23.07.2019

Трансформація триває

Національна служба здоров"я України

Продовжуємо розповідати про сучасні департаменти ОЗ та їхню роль у трансформації системи охорони здоров’я України

Продовжуємо розповідати про сучасні департаменти ОЗ та їхню роль у трансформації системи охорони здоров’я України

Департамент охорони здоров'я Львівської облдержадміністрації очолює професійний лікар та управлінець Ірина Микичак

"Що потрібно щоби стати успішним? Мій рецепт співпадає з тим, що якось вичитала у мудрій книжці: любити справу, якою займаємось. Оточити себе друзями, однодумцями. І не переставати вчитися", - пише на своїй сторінці у фейсбук Iryna Mykychak, відвідавши НСЗУ Академія Кемп.

Цей же рецепт директорка департаменту застосовує в житті і роботі. Важливими напрямками роботи департаменту сьогодні є:

1. Внесок у трансформацію системи охорони здоров’я:
- допомога в процесі автономізації закладів охорони здоров’я;
- активна підтримка змін на первинній ланці;
- в результаті правильної комунікації та взаємодії з керівниками закладів Львівська область серед лідерів по відсотку поданих пацієнтами декларацій, комп’ютерізації робочих місць, кількості виписаних та погашених електронних рецептів.

2. Освітня та просвітницька місія:
- Департамент ОЗ заснував Школу успішного медичного менеджера (ШУММ). Через цей освітній проект пройшли сотні медичних управлінців, що прагнуть трансформувати систему охорони здоров’я;
- Разом із Західноукраїнським спеціалізованим медичним центром тут також заснували “Майстерню успішного лікаря”;
- У співпраці з Львівським обласним центром громадського здоров’я провели цикл лекцій для львівських держслужбовців для збереження психічного і соматичного здоров' я і профілактики психоемоційного вигорання.

3. Комунікативна місія:
- Налагодження комунікації між керівниками закладів охорони здоров’я області. Обмін досвідом між колегами із комунальних та приватних ЗОЗів та департаментів охорони здоров’я різних областей та регіонів країни.
- Активна позиція департаменту щодо комунікації з пацієнтами, мешканцями Львівської області стосовно профілактики захворювань, вакцинації, здорового способу життя - через ЗМІ, соціальні мережі.
- Фотопроекти, покликані підвищити статус лікаря в суспільстві.
- Проведення круглих столів та зустрічей для лікарів області для вирішення повсякденних питань роботи в системі, що трансформується.

4. Налагодження співпраці із закордонними колегами задля підвищення якості лікування

5. Забезпечення ефективної роботи закладів охорони здоров’я області

“Життя у час трансформації медичної галузі вимагає від керівників прагматичної чіткості, логіки, визначеності. Ефективна комунікація - це проста дорога до успіху. Вважаю нашим важливим спільним успіхом, що директори клінік стали активно взаємодіяти, спілкуватись, переймати успішний досвід, обговорювати важливі проблеми, - ділиться Ірина Микичак, - Департамент ОЗ має проводити обов'язково-протокольні заходи, пояснювати, переконувати, організовувати, координувати, вибачатись, проектувати, перевіряти, вирішувати. І це - не набір дієслів. Це переважно малопомітна рутинна робота: з лікарями, з керівниками, з депутатами. Тисячі годин цілодобової комунікації з колегами і пацієнтами, участь у консиліумах і дискусії у прийнятті неординарних рішень. Робота в департаменті - це відсутність особистого часу, це життя під прискіпливим поглядом камер і небайдужих громадян. Але я жодного разу не пошкодувала про свій вибір - поєднати лікарський поклик з роботою держслужбовця 



Актуально

Реформи охорони здоров’я України....

Приймальня

Новини

20.04.24
В І Т А Є М О з обранням!
15.04.24
ДО ПИТАННЯ УКРАЇНСТВА ПРОФСПІЛОК
усі новини

Календар подій

Попередні April - 2024 Наступні
 Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
01
020304050607
08
091011121314
15
16171819
20
21
222324252728
2930 

Фотодокументи