Профспілка працівників охорони здоров'я України

  Оплата праці

  Права працівників



  Преса

  Дайджест

  Приймальня голови молодіжної ради

Детальніше

03.12.2018

робоча зустріч Першого віце-прем'єр-міністра – Міністра економічного розвитку і торгівлі України Кубіва С.І. з керівництвом ФПУ.

Нарада була присвячена обговоренню важливих питань забезпечення розвитку вітчизняного виробництва, підвищенню рівня соціального захисту людей за допомогою застосування механізмів протидії зростанню цін і тарифів, а також створенню підґрунтя для зміцнення соціального партнерства у державі. У зустрічі взяли участь та відповіли на запитання профспілок посадові особи з Міністерств та фахівці Секретаріату КМУ.

У Будинку Уряду відбулась робоча зустріч Першого віце-прем'єр-міністра – Міністра економічного розвитку і торгівлі України Кубіва С.І. з керівництвом ФПУ. Голова Профспілки працівників охорони здоров'я України Коваль В.М. також взяла участь у зустрічі.

 

На виконання доручень Прем’єр-міністра України, його заступників у профспілок відбулись зустрічі в міністерствах.  За оцінкою профспілок, рівень підвищення соціальних стандартів і гарантій, закріплений у Держбюджеті на наступний рік, є недостатнім, щоб навіть працююча людина відчувала себе захищеною, тому потрібні запобіжні заходи для недопущення зубожіння українців.  Одним з таких інструментів повинна стати нова Генеральна угода на 2019-21 рр.

Голова ФПУ Осовий Г.В. наголосив на актуальності питань, пов’язаних з економічним розвитком держави і ще раз зазначив несхильну позицію профспілок стосовно необхідності збереження робочих місць, розвитку трудового потенціалу країни, забезпечення гарантій оплати праці та повернення боргів по зарплатах, фінансування бюджетної сфери, врегулювання майнового статусу профспілок тощо, до чого закликали учасники Всеукраїнської акції протесту профспілок 17 жовтня ц.р.

Під час наради було обговорено напрями розвитку промисловості, що пропонуються КМУ, галузеві проблеми, порушені профспілками. Домовлено щодо необхідності проведення окремих зустрічей урядовців з профспілками по вирішенню проблем таких галузей, як хімічна, вугільна, лісова, питань охорони здоров’я, культури та ін.

Міністерствам дане доручення у стислі строки опрацювати профспілкові пропозиції щодо ухвалення Генеральної угоди на наступний термін та запропоновано підписати цей документ вже до 20 грудня ц.р.

Степан Кубів також висловився за необхідність під час його візитів до регіонів на місцях зустрічатися з представниками профспілок.

З профспілкової сторони було запропоновано у період з 12 по 17 грудня ц.р. напередодні засідання Президії ФПУ провести зустріч керівників всеукраїнських галузевих профспілок та територіальних профоб’єднань з Прем’єр-міністром України Гройсманом В.Б. з метою обговорення актуальних питань, що протрушують профспілки.  



Актуально

Реформи охорони здоров’я України....

Приймальня

Новини

20.04.24
В І Т А Є М О з обранням!
15.04.24
ДО ПИТАННЯ УКРАЇНСТВА ПРОФСПІЛОК
усі новини

Календар подій

Попередні April - 2024 Наступні
 Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
01
020304050607
08
091011121314
15
16171819
20
21
222324252728
2930 

Фотодокументи