Профспілка працівників охорони здоров'я України

  Оплата праці

  Права працівників



  Преса

  Дайджест

  Приймальня голови молодіжної ради

Детальніше

19.10.2018

До уваги роботодавців та застрахованих осіб!

Помилки у звітності ЄСВ

призводять до втрати страхового стажу


Головне управління Пенсійного фонду України у Львівській області повідомляє, що у зв’язку із допущеними помилками при формуванні оновленого звіту ЄСВ за серпень 2018 року, станом на 01.10.2018 до Реєстру застрахованих осіб не внесено інформацію про заробіток та страховий стаж майже 2,3 тисяч осіб із 298 звітів страхувальників, які знаходяться в статусі «Помилка завантаження».

Зверніть увагу! Наслідком допущених помилок в звітності ЄСВ є відсутність відомостей у реєстрі застрахованих осіб або недостовірні дані, які прямим чином впливають на правильність обчислення страхового стажу, розрахунок розміру пенсій, допомоги по тимчасовій непрацездатності та інших соціальних виплат.

Хочемо зазначити, що саме наявність необхідних років страхового стажу визначає сьогодні право особи на пенсійне забезпечення. Адже з 1 січня 2018 для виходу на пенсію у віці 60 років необхідно мати 25 років страхового стажу. І кожного року кількість необхідних років страхового стажу буде збільшуватися на 1 рік та
з 1 січня 2028 року становитиме 35 років.

Тому, просимо роботодавців не зволікати та перевірити достовірність поданої звітності  ЄСВ, а у разі виявлення помилок - усунути їх та подати виправлені звіти до органів фіскальної служби для своєчасного завантаження інформації про Ваших працівників до Реєстру застрахованих осіб. Від правильності заповнення зазначеної звітності залежить страховий стаж застрахованих осіб.

Щоб виключити можливість наявності помилок, неточностей і недостовірності даних та мати впевненість на  одержання справедливо заробленої пенсії, Пенсійний фонд надає можливість кожній особі перевіряти інформацію про власний страховий стаж та розмір заробітної плати, з якої сплачено страхові внески, в її персональній обліковій картці.

Ознайомитись з даними, що містяться в системі персоніфікованого обліку відомостей Ви можете в органах Пенсійного фонду України при пред’явленні паспорта та довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків. або зареєструвавшись на Веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України.

Зручно також скористатись послугою СМС-інформування.

 

Як зареєструватися на Веб-порталі або підключити послугу СМС-інформування?

Передбачено два способи:

1.                 Необхідно особисто звернутися до органу ПФУ та подати заяву для реєстрації на Веб-порталі електронних послуг або на отримання інформаційного
СМС-повідомлення.

2.                 Он-лайн реєстрація за електронним цифровим підписом (ключем ЕЦП, який знаходиться на будь-якому носії (наприклад, флешка чи жорсткий диск Вашого комп’ютера або на електронному пенсійному посвідченні)) на порталі Пенсійного фонду (http://portal.pfu.gov.ua).

Реєстрація на Веб-порталі здійснюється тільки один раз! Надалі доступ до електронних послуг, які передбачають персоналізований доступ (одержання виписок, надсилання запитів, скарг, запис на прийом тощо), здійснюється після авторизації на порталі.

У разі виникнення запитань, просимо звертатись до головного
управління
Пенсійного фонду України у Львівській області за адресою:
вул. Митрополита Андрея, 10, м.Львів, 79046 (тел. 255-45-34) або до сервісних центрів Фонду
в районах та містах.

Лужецька Н. Т. -  начальник управління інформаційних систем та електронних реєстрів головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області  



Актуально

Реформи охорони здоров’я України....

Приймальня

Новини

14.03.24
Модернізація медичної освіти та медичної науки в Україні: відбувся «Інформаційний день»
08.03.24
Конференція трудового колективу
усі новини

Календар подій

Попередні March - 2024 Наступні
 Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 010203
04050607
08
0910
111213
14
151617
18192021222324
252627293031

Фотодокументи