Профспілка працівників охорони здоров'я України

  Оплата праці

  Права працівників



  Преса

  Дайджест

  Приймальня голови молодіжної ради

Детальніше

30.07.2018

Із жовтня заклади первинної медичної допомоги Львова фінансуватимуться по-новому

Фінансування для закладів буде індивідуальним і залежатиме від кількості підписаних декларацій та віку пацієнтів

 

Як повідомив начальник міського управління охорони здоров’я Володимир Зуб, 11-ть медичних закладів Львова, які надають первинну допомогу, уже перетворено із бюджетних установ у комунальні некомерційні підприємства. Це дасть змогу їм укласти договори з Національною службою здоров’я України, щоб із 1 жовтня отримувати гроші за обслуговування своїх пацієнтів за новим принципом фінансування.

«Весною сесія міської ради прийняла низку ухвал про перетворення наших бюджетних установ у комунальні некомерційні підприємства. Відтоді розпочався процес перетворення. Зараз уже маємо перетворені і зареєстровані одинадцять комунальних некомерційних підприємств, які надають первинну медичну допомогу», — розповів Володимир Зуб, начальник управління охорони здоров’я Львівської міської ради.

За його словами, це перетворення дало змогу подати заявку на підписання угоди з Національною службою здоров’я України для того, щоб із 1 жовтня отримати фінансування не за територіальним принципом, а за тих пацієнтів, яких дійсно обслуговують ці заклади. Тобто бюджет установ буде формуватися від кількості підписаних декларацій.

Також зараз на етапі перетворення є медичні заклади, які надають вторинну медичну допомогу. За словами Володимира Зуба, вони могли змінити свою організаційно-правову форму і у 2019 році, так як надають вторинну допомогу. Проте із цим рішенням вирішили не зволікати і перейти у комунальні некомерційні підприємства вже цьогоріч.

Зокрема, комунальними некомерційними підприємствами у Львові стали: 10-а міська лікарня м. Львова; 1-а міська поліклініка м. Львова; 2-а міська поліклініка м. Львова; 3-я міська клінічна лікарня м. Львова; 3-я міська поліклініка м. Львова; 4-а міська клінічна лікарня м. Львова; 4-а міська поліклініка м. Львова; 5-а міська клінічна поліклініка м. Львова; 5-а міська клінічна лікарня м. Львова; 6-а міська поліклініка м. Львова; Львівська 1-а міська клінічна лікарня ім. Князя Лева.

До слова, фінансування для кожного закладу буде індивідуальним і залежатиме від кількості підписаних декларацій та віку пацієнтів, яких він обслуговує. Гроші за тарифами Національної служби здоров’я України заклади будуть отримувати щомісячно. Сума буде перераховуватися відповідно до зростання кількості декларацій, які підписують пацієнти з лікарями цих медичних закладів.

Як повідомляв ZAXID.NET, станом на 26 липня у Львові 13 сімейних лікарів уже завершили підписувати декларації з пацієнтами. Як повідомили у прес-службі ЛМР, декларацію з обраним лікарем у Львові вже підписали 364,5 тисяч містян, що становить 48% від приписного населення міста.



Актуально

Реформи охорони здоров’я України....

Приймальня

Новини

14.03.24
Модернізація медичної освіти та медичної науки в Україні: відбувся «Інформаційний день»
08.03.24
Конференція трудового колективу
усі новини

Календар подій

Попередні March - 2024 Наступні
 Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 010203
04050607
08
0910
111213
14
151617
18192021222324
252627283031

Фотодокументи