Профспілка працівників охорони здоров'я України

  Оплата праці

  Права працівників



  Преса

  Дайджест

  Приймальня голови молодіжної ради

Детальніше

27.07.2018

Тільки у Львові. Нові успіхи медиків Львівщини

У Львові дитячі отоларингологи заново сформували ніс 17-річному хлопцю

Такі операції у дитячих лікарнях Західної України більше не роблять ніде

Такі операції у дитячих лікарнях Західної України більше не роблять ніде

 

Операція, яку 17-річному Роману з Старосамбірського району зробили у Львівській обласній дитячій клінічній лікарні ОХМАТДИТ унікальна тим, що дитячим отоларингологам вдалося одночасно усунути внутрішні дефекти (випрямити переділку носа) і естетичні деформації, які психологічно дуже пригнічували хлопця. Іншими словами, замість двох провести одну операцію. Такі оперативні втручання в дитячих лікарнях Західної України більше не роблять ніде. Це вже друга вдала операція львівських дитячих отоларингологів.

Роман з народження погано дихав носом. Батьки спершу сподівалися, що хлопець трохи підросте, набереться сил і ці проблеми минуться. Але поліпшення не наступало. Хлопець часто хворів, по декілька разів на рік у нього виникав гайморит. Обстеження показали, що удитини викривлена переділка носа. І допомогти йому могла тільки операція.

Окрім того, ніс у Романа був надто широкий, з явно вираженою горбинкою. Від цього хлопець страшенно комплексував: уникав спілкування з друзями, замикався у собі. Естетичний вигляд засмучував хлопця більше, ніж неможливість нормально дихати носом. Йому потрібна була операція, під час якої можна було б одночасно усунути дві проблеми.

Операцію з виправлення переділки пацієнту могли провести. А пластичних операцій на носі дітям у дитячих ЛОР-відділеннях лікарень України, як повідомили ZAXID.NET лікарі, не роблять з двох причин. Перша. У штаті лікарень нема дитячих пластичних хірургів. Друга. Операції на носі, поки дитина росте, є дуже ризиковані. Тож дітям з такими проблемами пропонують чекати повноліття, а тоді йти в дорослі клініки пластичної хірургії.

У львівській обласній клінічній лікарні ОХМАТДИТ два дитячі отоларингологи Федір Юрочко і Роман Новосільський взялися допомогти таким дітям позбутися проблем. Спільно вони проводять поєднані операції: септопластику (випрямлення переділки) і ринопластику (виправлення вроджених деформацій). На їхньому рахунку вже дві успішні операції.

Першу вони провели у липні 2017 року 17-річній дівчині, яка мала схожі з Романом проблеми: викривлену переділку й широкий видовжений ніс. Дівчині під час одного оперативного втручання одночасно усунули два дефекти:випрямили переділку і підкоригували зовнішній вигляд носа. Результатом операції дівчина залишилася дуже задоволена.

У липні цього року дитячі отоларингологи Федір Юрочко і Роман Новосілький прооперували й Романа. Йому також провели поєднану операцію: зробили корекцію внутрішніх структур носа (випрямили переділку) й забрали естетичні деформації зовнішнього носа (зменшили горбинку, звузили ніс). Операція була доволі складна, вона тривала понад три години. Але результатом і лікарі, і пацієнт та його батьки залишилися задоволені.

«Такі поєднані операції ми почали робити тільки завдяки тому, що отоларинголог Роман Новосілький має навики проведення пластичних операцій на носі. Він стажувався у кращих фахівців і в Україні, і за кордоном. Результатом ми залишилися задоволені», - сказав ZAXID.NET дитячий отоларинголог Федір Юрочко.

Ми хотіли попросити у Романа дозволу сфотографувати його, щоб показати іншим дітям, які мають схожі проблеми, що багато різних вроджених чи набутих дефектів можна успішно позбутися, тож не варто через них впадати у відчай.

Утім лікарі кажуть, що це можна буде зробити лише у вересні, бо для того, аби рани зажили і все остаточно загоїлося, треба як мінімум два місяці.

Роман дуже чекав і боявся першої перев’язки, бо не знав, як він виглядатиме після операції. І хоч відразу після оперативного втручання важко оцінити результат, хлопець і його рідні залишилися дуже задоволені тим, як виглядає ніс після операції. Лікарі кажуть, що тепер хлопець спокійно буде ходити на дискотеки.

 



Актуально

Реформи охорони здоров’я України....

Приймальня

Новини

15.04.24
Звернення ФПУ до КМУ
15.04.24
Задля перемоги
усі новини

Календар подій

Попередні April - 2024 Наступні
 Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
01
020304050607
08
091011121314
15
1617182021
22232425262728
2930 

Фотодокументи