Профспілка працівників охорони здоров'я України

  Оплата праці

  Права працівників



  Преса

  Дайджест

  Приймальня голови молодіжної ради

Детальніше

12.07.2018

Спільна угода

На розвиток, поглиблення та удосконалення співпраці спрямована Угода між Федерацією профспілок України та Державною службою України з питань праці, яку 11 липня в ділової, конструктивної та дружньої атмосфері підписали Голова ФПУ Григорій Осовий і Голова Держпраці Роман Чернега.

 


Як наголосили у своїх виступах перед підписанням документу Григорій Осовий та Роман Чернега, спільні дії щодо забезпечення конституційних прав громадян на належні, безпечні та здорові умови праці, прав і гарантій працюючих, застрахованих осіб, постраждалих на виробництві, ветеранів праці дуже важливі і актуальні. Угода має сприяти збільшенню кількості та покращенню якості робочих місць з гідними та безпечними умовами праці, посилення ефективності державного нагляду і громадського контролю за додержанням роботодавцями законодавства у сферах промислової безпеки та охорони праці.  

 При цьому сторони взаємно визнають повноваження і зобов’язуються дотримуватись принципів соціального партнерства: паритетності представництва, рівноправності сторін, взаємної відповідальності, конструктивності і аргументованості при проведенні переговорів, консультацій в межах своїх повноважень та чинного законодавства у здійсненні державного нагляду та громадського контролю за дотриманням гарантованих Конституцією та іншими законами України трудових прав працівників.

 

«Минулого разу ми підписували Угоду у профспілкових стінах, цього разу – у стінах нашої Держпраці, - сказав Роман Чернега. – це теж приклад нашого партнерського паритету та рівноправ’я у спільних діях, у співпраці та співробітництві.  Я дуже сподіваюсь, що коли ми будемо обговорювати якісь проміжні результати, ми завжди будемо зазначати таке взаєморозуміння та співпрацю».

 «У нас спільні цілі, спільні завдання, - підкреслив Григорій Осовий. – Бо життя, безпека, здров’я людей – це найвищі цінності, якими ми опікуємося спільно. Ви – з боку держави, ми – здійснюємо громадський контроль. Тому бажання до співпраці виникає об’єктивно – із спільності тієї роботи, яку можна і треба нам здійснювати для людей, їх прав та інтересів».

 

 

 

 

 <xml> </xml>  



Актуально

Реформи охорони здоров’я України....

Приймальня

Новини

15.04.24
Звернення ФПУ до КМУ
15.04.24
Задля перемоги
усі новини

Календар подій

Попередні February - 2019 Наступні
 Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 010203
04
050607080910
11121314151617
18
19
2021
22
2324
25
26
27
28 

Фотодокументи