Профспілка працівників охорони здоров'я України

  Оплата праці

  Права працівників



  Преса

  Дайджест

  Приймальня голови молодіжної ради

Детальніше

13.06.2018

Лікарі первинної медичної допомоги області отримали відзнаки та нагороди

12 червня 2018 року в актовій залі теоретичного корпусу ЛНМУ імені Данила Галицького відбулася нарада для сімейних лікарів, педіатрів, терапевтів, головних лікарів СЛА, центрів ПСМД, ЦРЛ.

 

 

Захід пройшов за участі  голови Львівської ОДА Олега Синютки та директора департаменту охорони здоров’я Ірини Микичак.

«Ви, лікарі первинної ланки, люди, які зранку до вечора просто добре робите свою роботу. Оскільки зараз розпочалась реформа галузі, почали інвестувати в сільську медицину, ви стали ще більш затребуваними. Так як було раніше, вже не буде. Ми разом закладаємо базу того, що буде завтра. А ваша самовідданість і професійність нехай завжди лишається з вами. Дякую за врятовані життя», - зазначив Олег Синютка.

 «Ми на початку шляху реформ. Ми разом йдемо до змін. Але лідери вже серед нас. А саме - центр первинної медико-санітарної допомоги м.Червонограда, Моршинська міська лікарня Моршинської міської ради Гніздичівська амбулаторія загальної практики сімейної медицини. Ці комунальні підприємства першими зможуть почати роботу з новим механізмом фінансування первинної медичної допомоги. Адже з 1 липня заклади первинної допомоги почнуть працювати за новими правилами. Вперше сімейні лікарі, терапевти і педіатри мають чіткий перелік послуг, які вони надаватимуть, а держава оплачуватиме ці послуги відповідно до встановленого тарифу та коригувальних коефіцієнтів. На Львівщині майже 21 % мешканців уклали декларації з лікарями. До системи підключені практично усі заклади первинної медичної допомоги в області», - зауважила під час нагородження Ірина Микичак.

Також лікарі отримали подяки, нагороди та цінні подарунки від облдержадміністрації та департаменту за високий професіоналізм та багаторічну сумлінну працю.

Лідером реформ на Львівщині визнано Олега Стецишина, сімейного лікаря с.Рудники, Миколаївського району. Адже з ним укладено 1895 декларацій. Також лідерами реформ є м.Моршин – 70% укладених  декларацій, м.Борислав – 43%, м.Червоноград – 41%, м.Трускавець – 37%, Яворівський район – 26%, Старосамбірський – 23%.

Станом на 1 червня 2018 року виконання урядової програми «Доступні ліки»  на Львівщині становить 84,5%. Серед лідерів в урядовій програмі «Доступні ліки» відзначились – міста Трускавець, Моршин, Старосамбірський, Бродівський, Золочівський райони. Про це повідомив т.в.о.заступник директора департаменту Андрій Васько.

Львівщина лідирує і серед підписаних декларацій. Так, в системі E-Health зареєстровано 118 закладів, 1479 лікарів та 528459 декларацій.

“Львівська область отримала 302 мільйони гривень для виконання заходів щодо підвищення медичної допомоги у сільській місцевості. Також повинен бути другий транш у понад 70 млн гривень. Ці гроші підуть на реалізацію проектів будівництва,  придбання медичного устаткування, розвиток телекомунікаційної інфраструктури. Це можливість дати інструменти лікарю,  за допомогою яких він зможе реалізувати свої знання”, - наголосив Андрій Васько. 

Анна Ярмола, директор центру ПСМД м. Червонограда, поділилась своїм досвідом як автономізувати медичний заклад без перешкод.

Про те як вдалося вдалось реконструювати амбулаторію, перемогти у 2 конкурсах мікропроектів та заснувати «Академію сімейних лікарів України» розповів сімейний лікар смт. Краковець Ігор Заставний.

«Дуже важливо, щоб такі історії успіху втілювались в життя і надалі. Не будьте байдужими, а будьте активними. Адже успіх досягається лише кропіткою працею», - завершила Ірина Микичак. 

 

 

 

 

Прес-служба

Департаменту охорони

здоров'я ЛОДА

 



Актуально

Реформи охорони здоров’я України....

Приймальня

Новини

29.03.24
Новий Порядок призначення, перерахування та здійснення страхових виплат
14.03.24
Модернізація медичної освіти та медичної науки в Україні: відбувся «Інформаційний день»
усі новини

Календар подій

Попередні October - 2018 Наступні
 Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
01020304050607
08091011121314
1516
17
18
19
2021
22232425262728
29
30
31
 

Фотодокументи