Профспілка працівників охорони здоров'я України

  Оплата праці

  Права працівників



  Преса

  Дайджест

  Приймальня голови молодіжної ради

Детальніше

04.08.2017

Президент Петро Порошенко підписав Закон «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2017 рік».

Глава держави відзначив важливість документу, адже значна частина коштів від перевиконання бюджету буде спрямована на підтримку соціально вразливих верств населення та низку пріоритетних програм.

«Ключові напрямки використання цих грошей є надзвичайно важливими. Перші, хто має отримати кошти від перевиконання бюджету – це найбідніші верстви населення. Маються на увазі, люди, які отримують субсидії. Ми маємо забезпечити, щоб в повному обсязі їх видатки були профінансовані», - наголосив Петро Порошенко.

Президент зазначив, що має пропозиції щодо заохочення тих отримувачів субсидій, які економлять енергоресурси задля впровадження енергозберігаючих технологій у своїх оселях. «Ті, хто економлять електроенергію, ті, хто економлять тепло, будуть мати можливість живими грошима отримати кошти, які вони можуть витратити на сплату комунальних послуг або на енергоефективність. І ця ініціатива отримала підтримку в Уряді», - сказав Глава держави.

За словами Петра Порошенка, успішною є експериментальна програма, в рамках якої перевиконання надходжень від митниці, спрямовується на будівництво доріг в областях. «Ніколи за всю історію України такої кількості доріг не будувалось. І ніколи таких коштів на розвиток дорожньої мережі не спрямовувалось. При чому, це в руках, в тому числі регіональної влади. Це, в тому числі і результат політики децентралізації», - сказав Президент. Він наголосив, що вже більше 16 млрд гривень використано додатково до коштів, передбачених державним бюджетом на будівництво та реконструкцію доріг.

http://www.president.gov.ua/storage/j-image-storage/05/19/98/8479c9e16e619cee33300d8169e885e4_1501578022_extra_large.jpeg

Третім вагомим напрямком Глава держави назвав фінансування Національної академії медичної науки України та Національної академії науки України більш ніж на 3,3 млрд.грн. (2,8 млрд.грн. виділялть НАНУ і 0,5 млрд.грн. виділять НАМНУ). Також буде профінансована медицина на селі. «Це добра новина для селян. Депутати прислухались до моїх пропозицій і виділили 4 млрд гривень для розвитку сільської медицини», - зазначив Петро Порошенко і наголосив на тому, що ці гроші спрямовуватимуться зі спеціального фонду Державного бюджету.

«Цей спецфонд перейде, в тому числі і на наступний рік. Це не буде компанійщина. Це дуже добре розрахована програма захисту людей», - підкреслив Петро Порошенко.

Президент зазначив, що перевиконання бюджету стало можливим завдяки детінізації і боротьбі з корупцією. «Кошти, які оберталися в корупційних оборудках, заведені зараз в структури державного бюджету і починають працювати на українську оборону і безпеку та на українську економіку», - констатував він. Одним із джерел фінансування вищезазначених програм також стала ефективна робота Генеральної  прокуратури, адже саме завдяки їй на рахунки державного казначейства було повернуто більше 1 млрд доларів.

Президент також повідомив, що будуть профінансовані заходи, необхідні для спорудження Музею Героїв Небесної Сотні та створення Музею воїнів АТО, вшанування 85-ї річниці Голодомору в Україні та багато інших проектів.

Перший Віце-прем’єр-міністр Степан Кубів подякував Главі держави за підтримку змін до Державного бюджету. «Очікувало суспільство, очікували дійсно всі верстви населення. І це є підтвердження економічного зростання і в першому, і в другому кварталі 2017 року», - зазначив він. За його словами,  Уряд уже представив макропоказники і бюджетну політику на 2018-2020 роки, що «посилює інвестиційну привабливість нашої держави та говорить про те, що інвестиційно-інноваційний підхід до економіки стає пріоритетом для економічних досягнень».




Актуально

Реформи охорони здоров’я України....

Приймальня

Новини

14.03.24
Модернізація медичної освіти та медичної науки в Україні: відбувся «Інформаційний день»
08.03.24
Конференція трудового колективу
усі новини

Календар подій

Попередні March - 2024 Наступні
 Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 010203
04050607
08
0910
111213
14
151617
18192021222324
252627283031

Фотодокументи