25.07.2016
Медики попереджають про небезпеку отруєння грибами
У розпал грибного сезону з метою здійснення профілактичних заходів серед населення, Міністерство охорони здоров’я України вкотре попереджає про небезпеку отруєння грибами.
Найчастіше отруєння обумовлені вживанням в їжу блідої поганки, яка помилково сприймається за їстівні печериці чи сироїжки. Проте отруїтися можна не лише отруйними грибами. Причинами отруєння може бути неправильне приготування їстівних грибів, вживання старих або зіпсованих їстівних грибів, вживання грибів, що мають двійників або змінилися внаслідок мутації. Крім того, отруєнням загрожують гриби, що зібрані поблизу автомагістралей та промислових підприємств та накопичили у собі токсичні елементи (свинець, ртуть, кадмій, миш’як тощо).
До клінічних ознак отруєння грибами можна віднести загальну інтоксикацію організму, головний біль, біль у животі, нудоту, запаморочення, кволість, блювоту, пронос (нерідко з кров'ю), іноді - втрату свідомості. У деяких хворих проявляється блідість та жовтушність шкіри.
Більш детальна інформація на:
Прес-служба МОЗ України
|