Профспілка працівників охорони здоров'я України

  Оплата праці

  Права працівників



  Преса

  Дайджест

  Приймальня голови молодіжної ради

Детальніше

24.05.2023

Виступ міністра охорони здоровʼя України, Viktor Liashko, на 76-ій сесії Всесвітньої асамблеї охорони здоров’я:

 

❝ Дозвольте мені звернутися до вас від імені українського народу, який саме в цю хвилину захищає загальнолюдські цінності, права людини та людське життя, які є центром глобальної політики охорони здоров’я та місії ВООЗ.

Ми часто чуємо, що здоров’я не повинно бути частиною політичного порядку денного. Або що ВООЗ не є майданчиком для політичних виступів.

Але війна — це не політика, вона йде в полях, у містах, піддаючи небезпеці мільйони. Не дозволяйте їм переконати вас, що ці два слова однакові. Політика може приносити користь. Війни ніколи.

На жаль, загарбницька війна росії проти України триває, і це вже друга Всесвітня асамблея охорони здоров’я, де ми вимушені продовжувати привертати увагу до неї та знову нагадувати всім про її вплив на глобальне здоров’я, а не зосереджуватися на інших численних викликах здоров’ю.

Знищення закладів охорони здоров’я, авто швидкої допомоги та аптек — це військова стратегія росії, спрямована на підрив системи охорони здоров’я України. І ці атаки є лише частиною більшої жахливої картини навмисних атак на цивільну інфраструктуру.

Минулої зими ми бачили ракетно-терористичну кампанію росії проти енергосистеми України. Це був переломний період для України та вашої солідарності з нами. Разом ми гідно пройшли і витримали це випробування.

Минулого року, у травні, на 75-й сесії Всесвітньої асамблеї охорони здоров’я було прийнято знакову резолюцію, в якій пообіцяли міжнародну підтримку системі охорони здоров’я України, яка потерпає від російської агресії.

Я закликаю вас підтримати ухвалення наступного рішення з цього питання, ініційоване Україною та співавторами 43 держав, яке має на меті забезпечити продовження участі ВООЗ та всього міжнародного співтовариства в гуманітарних та надзвичайних ситуаціях у сфері охорони здоров’я в Україні, спровокованих російською федерацією.

Має бути відповідальність держави-агресора за її незаконні дії, які є грубим порушенням наших спільних принципів, у тому числі закріплених у Конституції ВООЗ.

Ми впевнені у своїй перемозі, бо з нами весь прогресивний світ. Тому ми не чекаємо, а діємо. Завдяки інтенсивній підтримці Європейського офісу ВООЗ, міжнародної експертної спільноти з питань охорони здоров’я та порадам країн-партнерів Україна успішно реалізує програму реформ і сприяє відновленню сильнішої та інклюзивної системи охорони здоров’я з чітким баченням потреб до 2030 року. Ваша постійна підтримка є незамінною для того, щоб ми відновили та відбудували те, що було зруйновано.

Тим не менш, я закликаю вас і Всесвітню організацію охорони здоров’я продовжувати реагувати на порятунок життя в моїй країні та запобігати впливу агресій на здоров’я незалежно від того, де вони відбуваються чи можуть статися ❞.

 



Актуально

Реформи охорони здоров’я України....

Приймальня

Новини

14.03.24
Модернізація медичної освіти та медичної науки в Україні: відбувся «Інформаційний день»
08.03.24
Конференція трудового колективу
усі новини

Календар подій

Попередні March - 2024 Наступні
 Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 010203
04050607
08
0910
111213
14
151617
18192021222324
252627283031

Фотодокументи