Профспілка працівників охорони здоров'я України

  Оплата праці

  Права працівників



  Преса

  Дайджест

  Приймальня голови молодіжної ради

Детальніше

10.05.2023

Тільки у Львові

Проєкт, який реалізовуєте у Львові - це взірець для наслідування всюди» - міністр охорони здоров’я Франції під час огляду реабілітаційного центру НЕЗЛАМНІ

Французький міністр охорони здоров’я Франсуа Браун відвідав сьогодні пацієнтів реабілітаційного центру НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN), а також оглянув новий корпус, який запрацював на початку тижня у Львові. Як лікар швидкої допомоги та політик, був приємно враженим облаштуванням корпусу з врахуванням усіх сучасних технологій.

Франсуа Браун також запевнив у підтримці України на фронті, в лікуванні поранених та на шляху до Європейського Союзу.

 «Те, що я побачив у Львові, та те, що я побачив у цій лікарні – це вражає. Проєкт, який реалізований за підтримки мерії Львова, пана Садового - це взірець для наслідування всюди. Рівень дуже високий. Я це щиро кажу як спеціаліст. Ми тут побачили технології, які не побачиш в інших країнах світу.

Я спілкувався з пацієнтами, бачив їхні посмішки і це справляє гарне враження, попри те, що йдеться про жертв війни. Я не знаходжу слів, щоб охарактеризувати цю агресію з боку росії, яка досі триває. Наслідки цієї війни важко передбачити. Та мене вражає мобілізація з боку вашої країни, з боку Львова, який докладає всіх зусиль, щоб прийти на допомогу тим Героям, які захищають країну, і повернути їх до нормального життя.

Франція буде й надалі стояти пліч –о-пліч з Україною і допомагати їй: і на фронті, і в лікуванні поранених, і на шляху до Європейського Союзу. Будемо пропонувати наших спеціалістів, наші компетенції, щоб поділитися своїм досвідом, супроводжувати і допомагати», - наголосив Франсуа Браун, міністр охорони здоров'я та профілактики Франції.

Нагадаємо, 11 квітня, у Львові запрацював сучасний корпус реабілітації у Національному центрі НЕЗЛАМНІ. Це 7 поверхів із  найсучаснішим обладнанням для лікування, реабілітації та відновлення, де щороку отримувати допомогу зможуть 10 тисяч українців. Тут встановили сучасне обладнання: роботизовану систему ходьби, екзоскелети, роборукавички, які допомагають рухати рукою, тощо. Також тут є реабілітаційні зали зі сталевими підйомниками, аби прикуті до ліжка пацієнти могли переміститися до басейну чи реабілітаційної кімнати. Невдовзі запрацює і басейн, адже реабілітація у воді – невід'ємна складова відновлення. Також у корпусі є ерготерапевтична квартира з кухнею, де пацієнтів вчитимуть про себе дбати у максимально домашніх умовах. Ерготерапевти допомагатимуть знову тримати в руках зубну щітку чи олівець. Також тут є кімната з імітацією магазину, де пацієнти зможуть тренуватися робити покупки на протезах.

 



Актуально

Реформи охорони здоров’я України....

Приймальня

Новини

15.04.24
Звернення ФПУ до КМУ
15.04.24
Задля перемоги
усі новини

Календар подій

Попередні April - 2024 Наступні
 Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
01
020304050607
08
091011121314
15
1617182021
22232425262728
2930 

Фотодокументи