Профспілка працівників охорони здоров'я України

  Оплата праці

  Права працівників



  Преса

  Дайджест

  Приймальня голови молодіжної ради

Детальніше

28.02.2009

Львівська комунальна міська дитяча клінічна лікарня отримала неонатологічне обладнання від Фонду «Україна 3000» та компанії «МакДональдз Ю

28 лютого 2009 року Голова Наглядової ради Міжнародного благодійного фонду «Україна 3000» пані Катерина Ющенко відвідала Львівську комунальну міську дитячу клінічну лікарню.

У заході також взяли участь Генеральний директор компанії «МакДональдз Юкрейн» Іан Борден, дружина голови Львівської ОДА Світлана Кміть, керівник департаменту державних і громадських зв’язків компанії «МакДональдз Юкрейн» Михайло Шуранов, Голова Правління Фонду «Україна 3000» Олександр Максимчук, директор департаменту медичних програм Віра Павлюк, представники місцевої влади та Фонду «Україна 3000».

Львівська комунальна міська дитяча клінічна лікарня стала першим з двадцяти дев’яти українських медичних закладів, який отримав благодійну допомогу в рамках спільної акції Фонду «Україна 3000» та компанії «МакДональдз Юкрейн» – «Всесвітній день допомоги дітям в «МакДональдз», – що пройшла у листопаді 2008 року. Організаторам акції вдалося зібрати рекордну суму – 1 мільйон 607 тисяч гривень, яку вирішено було спрямувати на закупівлю неонатологічного обладнання для дитячих лікарень в усіх областях України. Визначені благодійниками лікарні надали перелік устаткування, якого вони сьогодні найбільше потребують. Врахувавши потреби кожної з лікарень, організатори акції провели відкритий конкурс на закупівлю необхідної апаратури.

Львівська лікарня отримала дві системи фототерапії та лампу фототерапії загальною вартістю 72 995 гривень. Відповідний сертифікат вручили головному лікарю закладу Дмитрові Квіту пані Катерина Ющенко та Іан Борден.

Гості оглянули приміщення лікарні, поспілкувалися з її керівництвом та медичним персоналом. Вони побували у відділеннях патології новонароджених та реанімації новонароджених. Також благодійники завітали у палати, де привітали маленьких пацієнтів та їхніх батьків.

Звертаючись до присутніх, пані Катерина Ющенко підкреслила, що покращення дитячої медицини є одним з найбільших пріоритетів Фонду «Україна 3000». «За роки нашої роботи у рамках медичних програм ми вже надали допомогу на суму майже 43 мільйони гривень», – підкреслила вона.

Пані Катерина подякувала всім партнерам Фонду, і особливо – компанії «МакДональдз Юкрейн». Вона нагадала, що співпраця Фонду та компанії «МакДональдз Юкрейн» в рамках акції «Всесвітній день допомоги дітям в МакДональдз» триває вже чотири роки. Завдяки цій співпраці дитячі медичні заклади України отримали допомогу на суму понад 3,5 мільйони гривень. У 2005 році було реконструйовано комплекс сімейних кімнат у відділенні дитячої онкології Національного інституту раку. За результатами акції 2006 року благодійники передали 18 дитячим лікарням сучасне кардіологічне обладнання. А 2007 року 30 дитячих лікарень України отримали обладнання для надання невідкладної допомоги та дитячі електровідсмоктувачі.

Також Катерина Ющенко відзначила роботу Львівської комунальної міської дитячої клінічної лікарні та подякувала її головному лікарю Дмитрові Квіту. Вона підкреслила, що ця лікарні є одним з найактивніших учасників програми Фонду «Від лікарні до лікарні». У свою чергу, Дмитро Квіт зазначив, що допомога лікарні від Фонду «Україна 3000» є дуже суттєвою і наразі складає майже півмільйона гривень. Він нагадав, що завдяки Фонду в лікарні з 2006 року працюють два реанімаційні комплекси для новонароджених, а з 2007 року – чотири кювези. До сьогодні львівська лікарня двічі – у 2006 і 2007 роках – отримувала обладнання за спільною акцією з компанією «МакДональдз Юкрейн». Головний лікар підкреслив, що за сумка для надання невідкладної допомоги, отримана 2007 року, допомагає рятувати за рік близько 300 дитячих життів. Також Дмитро Квіт висловив подяку Фонду «Україна 3000» за сприяння в організації стажування львівських медиків в Австрії. Нагадаємо, завдяки Фонду Львівська комунальна міська дитяча клінічна лікарня отримала надійного партнера – лікарню Бармхерцігер Брюдер з австрійського міста Айзенштадт.

Цими днями львівська лікарня святкує десятиріччя відділення реанімації новонароджених. З цієї нагоди пані Катерина Ющенко подарувала відділенню ікону. Свій подарунок передала і дружина голови Львівської ОДА Світлана Кміть – це телевізор, який буде використовуватися для школи підтримки грудного вигодовування.

Після цього пані Катерина Ющенко та Іан Борден взяли участь у засіданні Опікунської ради лікарні. При львівській лікарні працює одна з найпотужніших Опікунських рад, допомога від якої закладу склала вже близько мільйон гривень. Зокрема, завдяки діям ради заклад отримав мікроавтобус, а за сприяння Львівського міського голови був придбаний вкрай необхідний лікарні реанімобіль Volkswagen. Голова Опікунської ради Микола Вознюк допомагає у фінансуванні поїздок лікарів на стажування. Щороку до дня Святого Миколая члени Опікунської ради влаштовують святкові дійства для дітей та забезпечують їх подарунками.

Сьогоднішнє засідання Опікунської ради було присвячено розробленню плану дій на наступний рік. Представники Фонду «Україна 3000» розповіли про нову ініціативу Фонду – акцію «Мрії здійснюються», в рамках якої Фонд виконує бажання маленьких пацієнтів Національного інституту раку та Центру дитячої онкогематології і трансплантації кісткового мозку лікарні «ОХМАТДИТ». Також учасники засідання обговорили шляхи залучення додаткових коштів для потреб лікарні.

Катерина Ющенко перебуває у Львівській області з дводенним робочим візитом. Раніше вона побувала в Трускавці, де відвідала Міжнародну клініку відновного лікування.

Джерело : Міжнародний благодійний фонд Україна 3000



Актуально

Реформи охорони здоров’я України....

Приймальня

Новини

29.03.24
Новий Порядок призначення, перерахування та здійснення страхових виплат
14.03.24
Модернізація медичної освіти та медичної науки в Україні: відбувся «Інформаційний день»
усі новини

Календар подій

Попередні March - 2024 Наступні
 Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 010203
04050607
08
0910
111213
14
151617
18192021222324
25262728
29
3031

Фотодокументи